nieuws

Gerard Joling Nachtburgemeester, Wilfred Jager Positivo

Café

Gerard Joling is de nieuwe nachtburgemeester van Nederland. Dat is woensdagavond bekendgemaakt tijdens Mooi!2015, het netwerkfeest waarmee Horecabrains het nieuwe jaar met haar leden inluidt. Wilfred Jager uit Utrecht kreeg de Positivo Award overhandigd.

Gerard Joling Nachtburgemeester, Wilfred Jager Positivo

De tweede editie van Mooi!2015 vond plaats op woensdagavond 14 januari, naast de Horecava. Horecabrains, netwerkorganisatie voor de ‘natte horeca’, luidt hiermee het nieuwe jaar in met haar leden. Tijdens de eerste editie werd Wolter Kroes gehuldigd als Nachtburgemeester van Nederland. Hij wordt dit jaar opgevolgd door Gerard Joling. De criteria voor Nachtburgmeester is volgens Martijn Veen, initiatiefnemer van de prijs en oprichter van Horecabrains, ‘een bekende Nederlander, die  sociaal betrokken is en zich inzet voor goede doelen. Daarnaast is hij of zij energiek, positief en altijd vrolijk.’ Joling ontving de award uit handen van zijn voorganger en presentatrice en musicalster Mariska van Kolck.

Positivo Award Wilfred Jager

De eerste handeling van de kersverse Nachtburgemeester was het overhandigen van de Positivo Award. Deze ging dit jaar naar Wilfred Jager uit Utrecht. De eigenaar van Café Jij & Wij, De Stadsgenoot en Venue Utrecht is helemaal terug nadat een steekvlam hem in april 2013 bijna fataal werd. Een barbecue en bijbehorende gasfles zorgde voor een enorme steekvlam die Jager flinke brandwonden opleverde. Een maand lang vocht hij in het ziekenhuis voor z’n leven.  Eenmaal hersteld wist Jager via crowdfunding een derde zaak, Venue te openen. Met de Positivo Award krijgt hij volgens Horecabrains het welverdiende steuntje in de rug.

Reageer op dit artikel