nieuws

Ook Grolsch verhoogt bierprijs in 2016: 3,9 procent

Café

Bierbrouwer Grolsch verhoogt per 1 januari de prijzen voor haar bier. Als laatste van de grote vier maakt nu ook de Enschedese brouwer de prijsaanpassing kenbaar. Evenals haar concurrenten verhoogt ook Grolsch de prijzen voor kelder bier en fusten, met bijna 4 procent. In 10 jaar tijd is de prijs van Grolsch met ruim 61 procent gestegen.

Ook Grolsch verhoogt bierprijs in 2016: 3,9 procent

Grolsch-ondernemers kregen afgelopen weekend een brief op de mat, gedateerd 11 december, waarin Grolsch kenbaar maakte opnieuw haar prijzen te verhogen. Als laatste van de grootste vier brouwers maakt nu ook Grolsch de aanpassing bekend. Bijna 4 procent.

Op twee na duurste

Een liter kelderbier gaat per 1 januari €2,80 kosten, dat was vorig jaar nog €2,70. Een stijging van 3,9 procent. Een 50-literfust van Grolsch stijgt even hard en kost volgend jaar €136,87. Daarmee is Grolsch naar Hertog Jan en Brand het prijzigste.

Ruim 61 procent in 10 jaar

Grolsch, dat in de verkoop staat, gezien de op handen zijnde overname van haar moederbedrijf SABMiller door concurrent AB InBev, stijgt evenals haar concurrenten flink als de afgelopen tien jaar er op nageslagen worden. Een 50-liter fust Grolsch kostte tien jaar geleden €84,73. Nu is dat dus €136,87. Een stijging van ruim 61 procent. Het meest van alle grote brouwers.

Grolsch: ‘gezonde bedrijfsvoering en hoge service

Grolsch verwijst naar de stijging van productiekosten en algemene kosten als oorzaak van de prijsverhoging. Helen ten Huurne, manager corporate communications bij de brouwer: ‘We willen onder meer de hoge service naar onze klanten in stand houden. Om onze kosten en inkomsten in balans te houden en een gezonde bedrijfsvoering te kunnen voeren, zien we ons genoodzaakt de prijzen voor horeca te verhogen.’ Grolsch doet volgens Ter Huurne verder geen feitelijke mededelingen over de hoogte van onze prijzen. ‘Deze bespreken we individueel met onze klanten. De consumentenprijs van een glas bier wordt door de horecaondernemer zelf bepaald.’

Reageer op dit artikel