nieuws

Bavaria-directeur Swinkels geridderd door Belgische Brouwers

Café 2867

Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter van Bavaria, is vrijdag tijdens een ceremonie in het Brusselse stadhuis opgenomen in het Ridderschap van de Belgische Brouwers. Hij kreeg de onderscheiding vanwege ‘bewezen uitmuntende diensten voor het Belgische Bier.’

Bavaria-directeur Swinkels geridderd door Belgische Brouwers

Ter gelegenheid van het jaarlijkse Belgian Beer Weekend op de Brusselse Grote Markt worden belangrijke personen, die het Belgische Bier uitmuntende diensten hebben bewezen, uitgenodigd om toe te treden tot het Ridderschap. Swinkels werd benoemd tot ‘Ridder van Recht’ en ontving het ereteken van de ‘Ridderschap van de Roerstok der Belgische Brouwers’.

‘Steenhuffel koesteren’

Bavaria nam recentelijk een meerderheidsbelang in Palm Belgian Craft Brewers. Met de overname heeft Bavaria haar portfolio uitgebreid met zeven biermerken en kan Palm gebruikmaken van de internationale distributiekracht van Bavaria.‘ Palm heeft een belangrijke plek in de Nederlandse markt en we zien mogelijkheden voor verdere internationale groei. Daarnaast krijgen we met deze samenwerking toegang tot Belgische retail en horeca. We zullen de brouwerijen in Steenhuffel en Roeselare koesteren’, aldus Jan-Renier Swinkels eerder dit jaar. 

Carrière

Jan-Renier Swinkels is directievoorzitter van Bavaria N.V. en combineert dit met zijn functie als chief operations officer. Van 1998 tot 2003 was hij verantwoordelijk voor de brouwerij, eerst als productieleider en daarna als directeur RVE (Resultaat Verantwoordelijke Eenheid). Sinds 2003 vervult Swinkels de functie van coo, die hij sinds 2004 combineert met zijn lidmaatschap van de directie. Naast deze functies werd hij in 2007 directievoorzitter van het bestuur van Bavaria N.V. Swinkels maakt deel uit van de zevende generatie van de familie Swinkels en staat samen met zijn vier neven aan het roer van Bavaria.

Reageer op dit artikel