nieuws

Grote brand in De Bierfabriek Delft

Café 2861

Vlam in de pan heeft zaterdagavond een fikse brand veroorzaakt bij De Bierfabriek in Delft. De zaak in centrum van de stad moest ontruimd worden en drie mensen zijn met een hoogwerker uit het pand gehaald. Er zijn geen gewonden.

Grote brand in De Bierfabriek Delft

De brand brak rond 19.30 uit. De Brandweer heeft alle gasten en bezoekers weten te evacueren en er zijn geen gewonden gevallen. Wel moesten drie mensen, die ingesloten waren, boven in het pand, met een hoogwerker bevrijd worden. Dat ging zonder problemen, meldt het AD.

‘Enorme bende’

Mede-eigenaar Harm van Deuren vertelt flink geschrokken te zijn tegen In de Buurt Delft.  Volgens Van Deuren, die De Bierfabriek in Delft runt met partners Ronald Bolhuis en Andrea Possa, was de vlam was in de pan geslagen. ‘Die is toen via de ventilatieschacht naar boven gegaan waardoor de brandweer het hele ventilatiekanaal heeft moeten openbreken om de brandhaard te kunnen blussen. Daardoor is het in de keuken en in de vide een enorme bende.’

Bekijk hier de fotoreportage van Misset Horeca van diezelfde De Bierfabriek in Delft van afgelopen jaar.

Reageer op dit artikel