nieuws

Bavaria breidt uit in VS met acquisitie Amerikaanse importeur

Café 1966

Bavaria zet haar internationale uitbreidingsstrategie door met de overname van Latis Imports, een Amerikaanse importeur van Belgische speciaalbieren. Hiermee speelt Bavaria in op de groeiende speciaalbierenmarkt in de Verenigde Staten.

Bavaria breidt uit in VS met acquisitie Amerikaanse importeur

Met deze zet zegt Bavaria nu lokale aanwezigheid te hebben met een ervaren team in de Verenigde Staten, één van de vijf kernregio’s voor het bedrijf en een markt met een flinke vraag naar speciaalbieren. Latis importeert momenteel Belgische bieren zoals Palm en Rodenbach en zal nu een breder portfolio van biermerken naar de Amerikaanse markt brengen, waaronder Hollandia en Claro uit het brede Bavaria-portfolio.

Bieren Bavaria naar New York

Latis Imports werd opgezet door David van Wees om voorheen onbekende Belgische bieren beschikbaar te maken in de Verenigde Staten. Van Wees zal aanblijven als Managing Director van Bavaria’s U.S. Operations en zal samen met Arnoud van Schaik, Regional Sales Director Americas bij Bavaria, leiding geven aan de activiteiten van Bavaria USA.De acquisitie geeft de bieren van Bavaria een betere afzetmarkt in de VS. Manhattan Beer Distributors, de grootste bier distributeur van de staat New York, wordt door de nauwe samenwerking met Latis Imports een belangrijke partner om het brede portfolio van Bavaria te verspreiden in de staat New York.

Internationale expansie

De aankoop van Latis Imports is een volgende stap in de internationale expansie van Bavaria. Met de acquisitie van Palm Belgian Craft Brewers in mei dit jaar, werd het speciaalbierportfolio versterkt – een goede aanvulling van het sterke Bavaria-pilsportfolio. Recentelijk kondigde het bedrijf een samenwerking aan met Molson Coors UK voor de verkoop, distributie en marketing van Bavaria en de andere merken in het Verenigd Koninkrijk.

 

Meer over bier, ondernemen, restaurants, hotels en alles wat de horeca bezighoudt? Maak dan kennis met Misset Horeca via een proefabonnement. €49 voor een half jaar.

 

Reageer op dit artikel