nieuws

Terras Top 100: waar let de jury op?

Café 7083

De jury gaat tussen april en juni weer op pad om de deelnemers aan de Terras Top 100 te beoordelen. Mystery guests, vakjuryleden en
hoofdjuryleden zullen op diverse momenten de vele terrassen afstruinen en beoordelen. Maar waar letten zij komend jaar extra op? We vroegen het een aantal van hen.

Terras Top 100: waar let de jury op?

Zodra de inschrijving voor de Terras Top 100 gesloten is, gaat de jury, bij goed weer, op pad om de terrassen te beoordelen. In de eerste ronde zijn het nog de Terrasmystery visitors van Mystery Review die de beoordeling doen, door de ogen van de gast. Zij maken de eerste schifting De 125 terrassen die doorgaan naar ronde twee krijgen de vakjury op bezoek. Dit zijn professionals die de afgelopen jaren hun sporen in de horeca ruimschoots verdiend hebben. Binnen de vakjury zit ook een groepje juryleden die samen de hoofdjury vormen. Wij vroegen hen waar ze dit jaar op gaan letten tijdens de beoordeling van de terrassen. Wat willen zij graag zien?

‘Zorg ook voor topervaringen buiten het hoogseizoen’
Arnoud Schimmel, eigenaar Restaurant Van Speijk, winnaar Terras Top 100 2015

‘Hamer als ondernemer continu op gastvrijheid bij je medewerkers’, zegt Arnoud Schimmel van restaurant Van Speijk uit Egmond aan Zee. ‘Dat kost niks, want Restaurant Van SpeijkEgmond aan ZeeArnoud en Alexandra Schimmeldiezelfde medewerker betaal je toch al.’ Het is een van de dingen waar de Terras Top 100-winnaar van 2015 het komende seizoen op gaat letten. ‘Dat viel me vorig jaar een paar keer tegen. Kom ik bij werkelijk prachtige zaken, is het personeel ‘niet op orde’. Dat is zo zonde, want met eten en drinken kun je in de details natuurlijk wel het verschil maken, maar als de medewerkers je een warm welkom geven, dan word ik daar echt blij van.’

Waar letten de andere juryleden op? Tips en adviezen van Alexandra Viersma, Barry en Judith Zwinkels en Gert Boonen.

Download het volledige artikel, gratis, hier.

Inschrijven voor de Terras Top 100 kan hier.

Inschrijven voor de Terras  Bootcamp kan hier.

Reageer op dit artikel