nieuws

Brouwerij en proeflokaal Poesiat & Kater opent in Amsterdam

Café 3926

Brouwerij en proeflokaal Poesiat & Kater is donderdag 23 maart 2017 officieel geopend. De Amsterdamse brouwerij is de opvolger van wat ooit de grootste brouwerij van ons land was: Van Vollenhoven’s bierbrouwerij ‘De Gekroonde Valk’. Poesiat & Kater is gevestigd in een laat 19e eeuws pand op de Polderweg 648 in Amsterdam-Oost met 160 zitplaatsen binnen, een brouwerij in huis en een groot terras.

Brouwerij en proeflokaal Poesiat & Kater opent in Amsterdam

Onder toeziend oog van honderden aanwezigen verrichtte Wethouder Laurens Ivens van de Gemeente Amsterdam de officiële openingshandeling. Hij onthulde
in het proeflokaal de portretten van Bart Poesiat en Klaas Kater. Theatermaker Kasper Tarenskeen kreeg het ondertussen voor elkaar om met alle aanwezigen
de Van Vollenhoven’s Stout Mars (uit 1891) te zingen.

Van Vollenhoven Brouwerij

De van Vollenhoven brouwerij stond sinds 1733 aan de Hoogte Kadijk in Amsterdam, onder de naam ‘De Gekroonde Valk’. In 1791 werd de bierbrouwerij
vernoemd naar de nieuwe eigenaar Jan Messchert van Vollenhoven.Brouwerij Poesiat en Kater Zij exporteerde bier over de hele wereld en was rond 1900 de grootste brouwerij van Nederland. In 1949 werd de brouwerij gesloten. Met het openen van Poesiat & Kater wordt de geschiedenis van deze bijzondere Amsterdamse brouwerij voortgezet.

Poesiat & Kater

De nieuwe brouwerij is vernoemd naar meester-timmerman Bart Poesiat en meester-metselaar Klaas Kater. Zij waren ‘werklieden’ van de Van Vollenhoven brouwerij, die eind 19de eeuw een belangrijke rol speelden in de verbetering van de werk- en woonomstandigheden van arbeiders in ons land. In het proeflokaal van Poesiat & Kater worden zowel historische Hollandse Van Vollenhoven bieren, als eigentijdse Poesiat & Kater bieren geschonken. De keuken is ook dagelijks geopend voor lunch, borrel en diner.