nieuws

Frank Bruin van De Noot wint NK Biertappen 2018

Café 3869

Frank Bruin van de Noot Horeca Groep uit Wijk aan Zee is de winnaar van het NK Biertappen 2018 op de Horecava. In de finale, waar naast twee fluitjes en twee vaasjes, ook twee speciaalbieren werden uitgeschonken, liet hij 9 mede-tappers achter zich.

Frank Bruin van De Noot wint NK Biertappen 2018
Frank Bruin (midden, witte blouse) temidden van zijn mede-finalisten.

Met een voorsprong van slechts 3 punten is Frank Bruin de winnaar geworden van het NK Biertappen 2018 op de Horecava in Amsterdam. De medewerker van De Noot Horeca Groep in Wijk aan Zee wist in in de finale het beste twee fluitjes en twee vaasjes te tappen én vervolgens ook twee speciaalbieren uit te schenken voor de jury.

 

De Top 10 NK Biertappen

Plek Deelnemer Zaak Punten Tijd
1 Frank Bruin De Noot Horeca 176 8:28
2 Erwin Stokmans Beachclub Lemmer 173 7:27
3 Camiel Absil Il Bacaro 169 7:32
4 Danny van der Pluijm Irish Pub The Shamrock 167 6:48
5 Dennis Goossens  Het Wapen van Ens 166 6:53
6 Jesse Westerveld De Lindenhof 159 6:42
7 Mark Huts Basilica Maastricht 158 6:13
8 Amber Ott Zuiver 158 6:37
9 Joyce Simis  Van Ruysdael 150 6:11
10 John Meijerink Paviljoen Lutterzand 142 6:48

Zie ook: NK Tapwedstrijden: zoveel meer dan een biertje tappen

Finale NK Biertappen

Juryleden Bas van der Aa (links, oud winnaar) en Antonio van der Hengel (ondernemer in Soest).

In de eerste ronde van de Finale op de Horecava deden 58 deelnemers mee. Zij hadden zich via diverse regionale en lokale wedstrijden gekwalificeerd. Na de eerste twee rondes, waarin elke deelnemer twee vaasjes en twee fluitjes diende te tappen en uit te serveren, gingen 10 tappers naar de finale: 2 vrouwen en 8 mannen. Opvallend daarbij is dat 7 van hen vorig jaar ook al bij de laatste 10 zaten, alleen Joyce Simis, Dennis Goossens en Marc Huts niet.

Zie ook: Foto’s van de finale op NK Biertappen 2018

Speciaalbier van Het Rechthuis en Hertog Jan

Zij werden geacht twee fluitjes en twee vaasjes te tappen en daarnaast ook -zoals ieder jaar- twee speciaalbieren uit te schenken. Dit jaar werd er gekozen voor Rechthuis Blond en de Grand Prestige van Hertog Jan. Die eerstgenoemde is het huisbier van Café Het Rechthuis in Mijdrecht, bestuurder van de Stichting Tapwedstrijden en nummer 6 in de Café Top 100 2017. De Grand Prestige is het kroonjuweel van de Hertog Jan Brouwerij en door Misset Horeca verkozen tot beste bier van Limburg. 

Bekijk hieronder hoe getapt dient te worden tijdens de tapwedstrijden.

Reageer op dit artikel