nieuws

Aanpassing reglementen Café Top 100 2018

Café 3596

Cafés met nieuwe eigenaren mogen vanaf dit jaar ook meedoen met de Café Top 100 en ook de -ongeveer- 50 procent omzet uit drank wordt losgelaten. Daar staat tegenover dat er in de komende editie beter gelet wordt op de caféfunctie, met name rond etenstijd.

Aanpassing reglementen Café Top 100 2018

De Café Top 100 heeft de reglementen voor de nieuwe editie aangepast en aanscherpt. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat cafés niet langer minimaal twee jaar onder de huidige eigenaar dienen te bestaan om mee te mogen doen.

Schrijf je hier in voor de Café Top 100 2018

‘Nieuwe zaken ook een kans geven’

Café-eigenaren die nieuw zijn óf een zaak net overgenomen hebben, mogen hun onderneming ook inschrijven voor de Café Top 100, zo heeft de hoofdjury besloten. ‘Enthousiaste, jonge ondernemers dienen ook de kans te krijgen om mee te doen. Zo weten ze waar hun zaak staat, wat er beter kan en wat de sterke punten zijn’, aldus hoofdjurylid Martijn Veen.

Zie ook: De hoofdjury op pad

Meer aandacht voor caféfunctie

Ook de eis dat rond de 50 procent van de omzet uit drank moet De Biet café top 100komen, verdwijnt. ‘Eten neemt een steeds grotere rol in, dus daar moet de Café Top 100 ook in meegaan’, aldus de hoofdjury. Daar staat tegenover dat de caféfunctie wel belangrijker wordt. ‘Zowel rond lunch áls rond etenstijd dient een gast bij een zaak aan de bar terecht te kunnen voor -alleen- een glas bier.’

Inschrijven Café Top 100

Zaken die zich willen inschrijven voor de editie van 2018 kunnen dat doen tot en met 13 mei 2018. Deelnamekosten bedragen €199.  Abonnees van Misset Horeca en leden van KHN en/of Horecabrains betalen €149. Voor dit bedrag krijgen deelnemers rapportages van de juryronden, promotiemateriaal en -indien ze in de top-100 eindigen- entreekaarten tot het feestelijke evenement met de bekendmaking. Die is dit jaar op maandag 12 november.

 

Reageer op dit artikel