nieuws

Horecabrains: ‘Verbod rookruimtes doodsteek voor horeca’

Café 3782

Volgens branchevereniging Horecabrains is het verbod op rookruimtes in de horeca een doodsteek voor de branche. ‘Een klap in het gezicht van de ondernemer en onverteerbaar.’

Horecabrains: ‘Verbod rookruimtes doodsteek voor horeca’
Martijn Veen, geflankeerd door zoons Jeroen (l) en Tom.

‘De overheid slaat door’, aldus Horecabrains in een eerste reactie op de uitspraak van het hof in Den Haag. Dat bepaalde dinsdag 13 februari dat naast het rookverbod ook rookruimtes niet langer zijn toegestaan in de horeca. ‘In strijd met de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik’, aldus het hof.

Lees ook: Rookruimtes niet langer toegestaan in  horeca’

‘Gastvrijheid een utopie’

Stichting Clean Air Nederland heeft een rechter zo gek gekregen om rookruimtes te verbieden in de horeca’, aldus voorman Martijn Veen. ‘Ik dacht dat het niet veel gekker kon in Nederland maar dus toch. Dit is de doodsteek voor de horeca en ons sociale leven. Onze bedrijfstak is vogelvrij, afspraken zijn niets waard en onvoorwaardelijke gastvrijheid een utopie.’

verbod rookruimtes‘Duizenden euro’s geïnvesteerd in rookruimtes’

Evenals Koninklijke Horeca Nederland is Veen teleurgesteld in de uitspraak en verwijst hij naar de investeringen die gedaan zijn door horecaondernemers. ‘Begrijpt men dan echt niet dat zolang er sigaretten worden verkocht in Nederland er ook gerookt zal blijven? Voor de ondernemers die duizenden euro’s geïnvesteerd hebben om iedereen gastvrij te kunnen ontvangen is dit een klap in het gezicht en onverteerbaar.’