nieuws

Bierbrouwers lanceren Bier Butler App

Café 2010

Het platform Dat Smaakt naar Bier lanceert de Bier Butler app: een nieuwe app die meteen een bier adviseert bij het gerecht dat wordt ingetikt. Een samenwerking waarbij alle Nederlandse brouwerijen, en onder meer Mitra en Albert Heijn, betrokken zijn. Alle gerechten in de app zijn door gecertificeerde biersommeliers gecombineerd met een beste bierkeuze en de lijst wordt telkens verder uitgebreid met bieren en gerechten.

Bierbrouwers lanceren Bier Butler App

Het huidige bieraanbod zorgt dat de keuze voor gasten talrijk is, aldus Cees-Jan Adema, directeur van de Nederlandse Brouwers: ‘Er zijn tegenwoordig meer dan 500 brouwerijen in Nederland. De keuze aan verschillende biersoorten is daardoor ontzettend groot. De consument ziet soms door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij vorig jaar met de brouwers het overkoepelende platform ‘Dat Smaakt naar Bier’ opgezet.’

‘Wij zijn toen, samen met andere partijen uit de biersector, gestart met het opstellen van een nieuwe indeling van zes biercategorieën (Soepel & Subtiel, Fris & Fruitig, Amber & Elegant, Blond & Krachtig, Donker & Rijk, Intens & Uitdagend). Met de Bier Butler gaan we weer een stapje verder en krijgt de consument ook echt een advies aangereikt bij een gerecht. We hopen consumenten hiermee te helpen om het gevarieerde bierschap verder te ontdekken.’

Downloaden Bier Butler App

Dat Smaakt Naar Bier is een overkoepelend platform van alle brouwers van Nederland. Het initiatief heeft als doel om de consument te informeren over het grote huidige aanbod aan bieren en hen te inspireren om eens te kiezen voor een mooi bier dat past bij hun smaak. Het combineren van bier met eten is nog vaak onbekend terrein voor veel consumenten en de Bier Butler app geeft hierin handvatten om dit op een laagdrempelige manier te gaan uitproberen. De app is te downloaden via Datsmaaktnaarbier.nl/bierbutler.

Reageer op dit artikel