Uitslag Dutch Beer Challege bekend via Facebook live stream

Uitslag Dutch Beer Challege bekend via Facebook live stream

De bekendmaking van de winnaars van de Dutch Beer Challenge 2020 vindt maandag 2 april plaats. Echter niet, zoals in eerste instantie gepland, in Rotterdam, in het bijzijn van de deelnemende brouwers. Als gevolg van de crisis met het coronavirus heeft het bestuur besloten de bekendmaking in de vorm van een live-stream via Facebook te doen.

Het oorspronkelijke idee was om de bekendmaking in het bijzijn van alle deelnemende brouwers aan de Dutch Beer Challenge te doen.

De deelnemende brouwerijen, die in totaal 400 bieren instuurden, zullen echter in verband met het coronavirus, de uitslag digitaal moeten volgen. Donderdag 2 april 2020 maken het bestuur van de Stichting Dutch Beer Challenge en de wedstrijdleiding de winnaars per categorie bekend. Dit gebeurt tussen 14.00 en 14.45 uur, via een live-stream op de Facebookpagina van de Dutch Beer Challenge.

De bijbehorende gouden, zilveren en bronzen medailles zullen dan nog niet uitgereikt worden aan de winnaars. Dat gebeurt op een nader te bepalen datum en plaats wanneer de corona-crisis voorbij dan wel onder controle is. De Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2020’ wordt op 14 mei 2020 bekendgemaakt, ook via een live-stream, van 16.00 tot 16.15 uur.

Dutch Beer Challenge 2020

Voor de zesde editie van de Dutch Beer Challenge zijn dus 400 bieren ingestuurd.

Deze Nederlandse bieren werden blind geproefd en gekeurd door 45 zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale ‘beerjudges’ en specialisten.

De jury proeft blind in verschillende biercategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, licht en zwaar donker, bock en dubbelbock, stout/porter, gerstewijn, witbier en weizen, fruitbieren en houtgelagerde bieren. Per categorie worden een bronzen, zilveren en gouden medaille uitgereikt.

Het bier dat van alle categorieën het best beoordeeld wordt, wordt 14 mei uitgeroepen tot Beste Bier van Nederland.