nieuws

Baltus officieel pas 1 april 2010 weg bij Compass

Catering

Irene Baltus, tot 1 oktober managing director Compass Group Benelux, blijft nog aan tot 1 april volgend jaar. Dat blijkt uit navraag van Misset Catering nadat Compass onlangs haar vertrek bekend maakte. ‘De timing is logisch’.

Baltus officieel pas 1 april 2010 weg bij Compass

Compass maakte haar vertrek 31 augustus jl. bekend. Baltus wil een grote zeilreis gaan maken. Ze wordt per 1 oktober a.s. opgevolgd door operationeel directeur Paul Tijs. Mede vanwege haar afwezigheid deze maand lijkt er sprake van een zeer snelle terugtreding. Volgens Compass is dat niet het geval.

‘Het is juist een hele logische timing. Op 1 oktober begint namelijk het nieuwe boekjaar in Groot Brittannië.(Compass is een Brits bedrijf, HS). Ze treedt weliswaar op 1 oktober terug als managing director, maar is tot 1 april 2010 nog bij ons in dienst. Tot 1 januari is er een transitieperiode waarin Irene bezig zal zijn met het overdragen van haar werkzaamheden als managing director. Daarna zal zij aan de slag gaan met projecten op internationaal niveau.’

Tweede plaats

Compass verloor afgelopen jaar de tweede plaats in de ranglijst van grootste cateraars van Nederland aan Albron. Heeft het vertrek van Baltus daar mee te maken? ‘Haar vertrek heeft te maken met het vervullen van een persoonlijke ambitie. Er ligt geen zakelijke motivatie aan ten grondslag’, aldus Compass.

Baltus is vice-voorzitter van de belangenvereniging van contractcateraars, Veneca. Nog niet bekend is wie haar moet opvolgen. Mogelijk dat Tijs haar taken over gaat nemen. In de komende Misset Catering meer nieuws over deze opmerkelijke stap van de managing director van Compass.

Meer nieuws over Compass:

Reageer op dit artikel