nieuws

Omzet Veneca-cateraars stijgt tot ruim 1,2 miljard

Catering

De (contract)cateraars die zijn aangesloten bij de Veneca hebben vorig jaar ondanks de economische tegenwind goed gepresteerd. De totale omzet bedroeg 1,21 miljard euro, een toename van 2,4 procent ten opzichte van 2007. Dat maakte de branchevereniging woensdag bekend in haar jaarverslag.

Omzet Veneca-cateraars stijgt tot ruim 1,2 miljard

Nederland is in een flinke economische recessie terecht gekomen, die alle sectoren raakt. Al leek het even of de contractcatering de dans zou ontspringen, maar wij bereiden ons toch voor op de noodzaak maatregelen te nemen. Aldus de visie van Veneca-voorzitter Hans Rijnierse in het voorwoord van het jaarverslag. ‘De contractcateringbranche weet uit ervaring dat conjuncturele effecten, of het nu gaat om krimp of groei, altijd wat later komen dan elders.’

Bedrijfscatering goed

Voor de leden van de branchevereniging waren die effecten dus nog niet merkbaar in 2008. De gezamenlijke omzet bedroeg 1,21 miljard euro, 2,4 procent meer dan het jaar ervoor. Vooral het onderdeel bedrijfscatering scoorde goed. De omzet daarvan steeg van 1,01 miljard naar 1,06 miljard euro (+ 4,2%). Waarbij valt op te merken dat de omzet van catering aan boord van vliegtuigen (Inflight) daarin is verwerkt.

2800 contracten

De sector onderwijs, gezien als groeimarkt, daalde juist. En hoe: met 23,3 procent van 69,5 naar 53,3 miljoen euro. Een andere groeimarkt, ‘Institutioneel’, steeg daarentegen wel, zij het uiterst licht. De omzet steeg van 93,4 naar 94 miljoen euro. In totaal worden door de Veneca-leden middels 2800 contracten 4106 locaties verzorgd.

Een uitgebreid artikel volgt in de nieuwe Misset Catering.

Zie ook: ‘Waken voor nieuwe eisen duurzaam inkopen’

Reageer op dit artikel