nieuws

School start spaaractie voor gezonde snacks

Catering

Scholengemeenschap Scheldemond in Vlissingen introduceert een nieuw beleid om gezonde voeding te stimuleren. Bij aankoop van een gezond product krijgen leerlingen spaarpunten voor andere gezonde snacks.

School start spaaractie voor gezonde snacks

Met de spaaractie wordt gezond snacken extra aantrekkelijk gemaakt, meldt Foodexpress.info. Leerlingen krijgen bij aankoop van verantwoorde koeken, rijstwafels en sappen spaarpunten. Met deze punten sparen ze voor een gratis gezonde snack naar keuze.

Het gaat hierbij om een proef. Voor deze zes maanden durende proef zijn twee automaten geplaatst waaruit leerlingen louter gezonde producten en verantwoorde snacks kunnen halen. Scheldemond wil met de proef bekijken of ze het consumptiepatroon van leerlingen kunnen beïnvloeden.

Reageer op dit artikel