Financieel gezond

Collectie bijgewerkt op 26-05-2025

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.

Best practices

  1. Best practice.Ondernemer over faillissement: 'Twijfel, schaamte en opluchting'
  2. Best practice.Redding faillissement Jermain de Rozario door WHOA-akkoord
  3. Best practice.Brasserie schuldenvrij na WHOA-akkoord: Stap naar je schuldeisers
  4. Best practice.Inzicht in verbruik: 3 tot 5% besparen op je energierekening
  5. Best practice.Met diepgaande energiescan kunnen hotels besparen en verduurzamen
  6. Best practice.Sauna dicht, thermostaat omlaag, dit doen hotels om energiekosten te besparen
  7. Best practice.Financieel gezond in de horeca: Je moet bovenop de kosten zitten
  8. Best practice.Krijg financiële grip op je zaak (voordat het te laat is)
  9. Best practice.Onderzoek: slechte taptechniek kost horeca miljoenen euro's
  10. Best practice.De Smart Cuisine-filosofie: minder mensen, meer marge, effectievere mis-en-place
  11. Best practice.Ron Blaauw over het op peil houden van marges: Gemiddelde besteding is gestegen
  12. Best practice.Hoe ondernemer Jimmy Devilee kostenpost omzet in winst
  13. Best practice.Boost je omzet met 46%: Maak gastvrouw of -heer belangrijk
  14. Best practice.Zo haal je veel meer omzet met een goede bierkaart
  15. Best practice.Franck Evers laat horecazaken groeien: horeca is geen hobby, maar business
  16. Best practice.Humphrey's Restaurants kiest voor vaste prijs en service: 'Bij ons geen QR-codes'
  17. Best practice.Pionieren met échte prijzen in de horeca: wat levert het op?
  18. Best practice.Tegen de stroom in: restaurant verláágt prijzen om bezettingsgraad te verhogen
  19. Best practice.Kleinere porties, dezelfde prijzen: zo gaat horeca om met fenomeen krimpflatie
  20. Best practice.Nelson Tanate, headchef De Librije***: 'Ook wij moeten nadenken over pricing'
  21. Best practice.The Harbour Club past dynamische prijsstrategie toe
  22. Best practice.Slimmer saus serveren: meer rendement en minder verspilling
  23. Best practice.Koffie Benchmark 2023: Prijs kop koffie in grote stad daalt
  24. Best practice.Prijsstijgingen doorvoeren op de menukaart: hoe pak je het aan?