Erwtensoepkroket bij Wapen van Stellendam

Erwtensoepkroket bij Wapen van Stellendam

De winter staat voor de deur. Dat inspireerde Jeroen Andernach van cafetaria 't Wapen van Stellendam tot een passende snack: de erwtensoepkroket.

De 100-grams kroket ligt inmiddels in de vitrine en kost per stuk €1,75. Jeroen kookte onlangs voor zichzelf een grote pan erwtensoep en kreeg tijdens het maken daarvan naar eigen zeggen 'ineens een creatieve inval'.

Ragout

'Waarom zou ik hier geen kroket van kunnen maken?'. Andernach, van oorsprong kok, liet er geen gras over groeien. 'De soep moest natuurlijk stijver worden, dikker. Als bij de ragout van een traditionele kroket. Nou, dat lukte vrij snel. Paneermeel er omheen en in de frituur ermee.'

Kabeljauwkroket

De klanten waren snel overtuigd. 'Ik heb eerst een heleboel kleintjes gedraaid. Die heb ik in de zaak als proeverijtje uitgedeeld aan m'n publiek. Zij vonden het heerlijk.'

Andernach heeft de smaak te pakken. 'De volgende kroket komt er al aan: van kabeljauw.'