Vakjury Cafetaria Top 100 is eruit

Vakjury Cafetaria Top 100 is eruit

De taak van de vakjury van de Cafetaria Top 100 zit erop. Nadat in eerste instantie alle 180 ingeschreven cafetariabedrijven werden vereerd met een mysteryvisit, ging een vakjury van het SVO bij de overgebleven 120 kandidaten op bezoek.

Die klus is nu geklaard, waarna de definitieve top 100 van beste Nederlandse cafetaria's kan worden opgemaakt. Elk deelnemend bedrijf, wel of niet in de top 100, ontvangt een juryrapport.
De top 100 komt tot stand door een optelsom van resultaten van de misteryjury en de vakjury, waarbij het aandeel van de vakjury het meest weegt (60 tegen 40%).
De top 5, die nu nog voorlopig is, krijgt op 22 of 23 september bezoek van de hoofdjury. Deze bepaalt uiteindelijk wie zich Cafetaria van het Jaar mag noemen.
De uitslag, waar heel fastfoodminnend Nederland in spanning op wacht, wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijk gala op maandagavond 12 oktober in Studio 21 in Hilversum.
Tegelijkertijd volgt de bekendmaking van die top 100 en de Cafetaria van het Jaar 2015 via deze site en op social media. Vlak na de bekendmaking valt bij abonnees van Snackkoerier het themanummer rond de Cafetaria Top 100 in de bus. Dat zal zijn op zaterdag 17 oktober.

Op de foto: Kim en Edwin van Es van Bon Appetit in Rijsbergen. Winnaars van 2014.