Burgerme wil de eerste hamburgerketen in Oss worden

Burgerme wil de eerste hamburgerketen in Oss worden

Burgerme doet hard zijn best om in 2020 de eerste hamburgerketen in Oss te zijn, meldt het Brabants Dagblad. De franchisegever is in gesprek met een aantal kandidaten, zo laat hij weten aan Snackkoerier. Ook in andere steden is Burgerme bezig met nieuwe locaties.

‘Normaal gesproken gaan we met een kandidaat op zoek naar een locatie, in dit geval draaien we het om’, zegt franchisegever Tim Meijers. ‘Het proces van een locatie zoeken kan ook best veel tijd in beslag nemen, en we krijgen steeds vaker panden aangeboden.’

Goede plek voor Burgerme

Meijers is enthousiast over de locatie in Oss. ‘Dat is gewoon een goede plek, en er zit al een horecabestemming op. Het is pand is groot genoeg voor delivery, zo’n 130 vierkante meter, en ligt centraal in Oss. We zouden Heesch en Berghem er ook nog bij kunnen pakken.’ Bij Burgerme in Oss is straks plaats voor ongeveer twintig zitplaatsen. Het zwaartepunt, zoals bij alle vestigingen, ligt op maaltijdbezorging.

Oss heeft nog geen hamburgerketens, en Burgerme wil de eerste zijn. Daarnaast is de doelgroep goed vertegenwoordigd, zegt Meijers. ‘We richten ons op consumenten tussen de 20 en 35 jaar. Er zijn ook genoeg eenpersoonshuishoudens in Oss.’

Hard werken

Een franchisenemer van Burgeme moet bij voorkeur een horeca-achtergrond hebben, moet een ‘zelfstarter’ zijn en bereid zijn om hard te werken. ‘Zeker in het begin.’ Franchisenemers moeten daarnaast een eigen vermogen meenemen van 35 tot 40 duizend euro.

Burgerme is inmiddels in gesprek met een aantal mensen. ‘We verwachten dat we voor Oss binnen nu en vier weken een kandidaat hebben. Alles bij elkaar hoop ik dat de vestiging over drie maanden geopend kan worden.’

Burgerme in Arnhem en Alkmaar

Naast Oss is Burgeme bezig in een handjevol andere steden. Op 1 februari gaan vestigingen in Arnhem en Alkmaar open. Ook is de franchisegever op zoek naar locaties in Amersfoort en Dordrecht, waar al franchisenemers voor gevonden zijn. Ook in Friesland is een franchisenemer gevonden, waarmee Burgerme naar Leeuwarden of Zwolle kijkt.

Burgerme wil in Nederland de komende jaren tientallen locaties openen, in middelgrote steden. ‘De doelstelling is acht per jaar, maar het zou al heel fijn zijn als we er jaarlijks zes kunnen openen’, aldus Meijers.

Duitse roots

Burgerme werd in 2010 opgericht in Duitsland door Stephan Gschöderer en Johannes Bankwitz. De eerste zaak opende dat jaar in Hamburg en de teller in Duitsland staat nu op veertig. De eerste Nederlandse vestiging opende in 2014 in Apeldoorn en inmiddels zijn het er dertien.