Frites Atelier in Utrecht is nu King Kumpir

Frites Atelier in Utrecht is nu King Kumpir
Foto: Facebook / King Kumpir

Het Turkse fastfoodconcept King Kumpir heeft de vierde vestiging van Nederland geopend, in het voormalige pand van Frites Atelier in het centrum van Utrecht. Bij King Kumpir draait alles om gepofte en gevulde aardappels.

King Kumpir is een vegetarisch concept met kumpir in de hoofdrol. Dit is een populair Turks gerecht, waarbij aardappels worden gepoft, daarna vanbinnen gepureerd met boter en kaas en royaal gevuld met verschillende ingrediënten.

Bij King Kumpir kunnen mensen zelf een keuze maken uit een saladebar met verschillende sauzen, groenten en salades. Er is ook een pittige variant van kumpir en falafel te krijgen.

Vier vestigingen

King Kumpir heeft nu vier vestigingen in Nederland: naast Utrecht is de keten te vinden aan het Zuidplein in Rotterdam, aan het Osdorpplein in Amsterdam en in Amsterdam Bos en Lommer.

Uğur Çatbaş is sinds 2012 eigenaar van de keten. Zijn vader is mede-oprichter en begon in 2004 in Osdorp. Uğur Çatbaş professionaliseerde het concept, met onder meer een nieuwe huisstijl en een nieuw logo.

Frites Atelier gesloten

De vestiging van Frites Atelier in het centrum van Utrecht sloot in oktober 2019 na ruim drie jaar de deuren. Volgens mede-eigenaar Pieter Munten kwam het concept van topkok Sergio Herman daar niet meer tot zijn recht en is Frites Atelier op zoek naar een groter pand in de stad.