Thuisbezorgd.nl schort commissie nieuwe restaurants tijdelijk op

Thuisbezorgd.nl schort commissie nieuwe restaurants tijdelijk op

Thuisbezorgd.nl schort de commissie voor restaurants die zich aanmelden bij de maaltijdbezorger tijdelijk op. De commissie voor afhaalbestellingen blijft 0 procent. De maatregelen komen na de aankondiging van de nieuwe horecasluiting die de tenminste de komende vier weken zal duren.

Het doel van de maatregelen is de restaurants ondersteunen die dat het meeste nodig hebben, zegt Joris Wilton, woordvoerder van Thuisbezorgd.nl. ‘Dan moet je denken aan de klassieke horecazaken die niet of heel weinig aan bezorging doen en nu in de problemen komen omdat ze moeten sluiten.’ Wilton verwacht dat de meeste aanvragen ook uit die hoek zullen komen, maar laat weten dat ook snackbars en cafetaria’s die zich aansluiten kunnen rekenen op de kortingen. De 0 procent commissie voor afhaalbestellingen gold al sinds maart.

25 procent korting op Scoober

Thuisbezorgd geeft nu ook een korting van 25 procent op Scoober, de eigen bezorgdienst voor restaurants zonder eigen bezorgers. De maatregelen gelden in ieder geval tijdens de sluiting van de horeca de komende vier weken. Tijdens de eerste lockdown in maart nam de maaltijdbezorger vergelijkbare maatregelen. Thuisbezorgd.nl sluit verdere ondersteuningsmaatregelen in de toekomst niet uit.

Uitbreiding van steden

Tevens zet Thuisbezorgd.nl in op een versnelde uitbreiding van de huidige Scoober-steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Almere, Den Bosch, Enschede, Leiden, Maastricht en Tilburg. Op zeer korte termijn worden Breda, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Amersfoort toegevoegd. Nijmegen start op 14 oktober. Het bedrijf is op zoek naar honderden extra bezorgers en ondersteunend personeel.

50 procent meer omzet

Volgens Thuisbezorgd heeft de meerderheid van de restaurants die zijn aangesloten de omzet de afgelopen maanden met bijna 50 procent zien groeien. Het bedrijf zegt zich ook te realiseren dat er veel restaurants zijn waarvoor de situatie minder rooskleurig is. Het gaat hier om restaurants die normaal gesproken slechts een deel van hun omzet halen uit bezorging en dus voor het grootste deel afhankelijk zijn van tafelreserveringen of afhaalbestellingen. Door de verplichte sluiting zal deze omzet bijna volledig wegvallen.

Tot dusver heeft het bedrijf wereldwijd voor meer dan 30 miljoen euro aan ondersteuning van restaurants en voor ongeveer 6 miljoen euro aan ondersteuning voor zorgmedewerkers uitgegeven.