Ondernemersfamilie De Rijk opent The Crumble in Amersfoort

Ondernemersfamilie De Rijk opent The Crumble in Amersfoort

Edith, Peter en Marissa de Rijk hebben samen met Vincent Kuik The Crumble in Amersfoort geopend. Dit is een ijssalon, chocolaterie en koffiecorner in één. Hier in hun derde zaak laten ze onder meer zien hoe ze hun eigen ijs maken.

The Crumble is te vinden op een steenworp afstand van het bedrijf dat de ondernemers al jaren runnen: Lekkerrr by Amersfoort en Kwalitaria Lekkerrr, twee zaken in één pand aan de rand van winkelcentrum Emiclaer. Aan de andere kant van het plein, aan het water, is The Crumble gevestigd.

De nieuwe zaak heeft onder normale omstandigheden 20 tot 25 zitplaatsen binnen. In de zomer kunnen de dubbele deuren open naar het terras aan het water, waar plek is voor minstens 100 gasten. De ondernemers ontvingen halverwege april de sleutel van het pand. Vervolgens zijn Peter de Rijk en Vincent Kuik een half jaar druk geweest met de verbouwing. Ze hebben de inrichting zelf ontworpen en voor een groot deel ook zelf gebouwd.

The Crumble

Drie concepten in één

The Crumble is eigenlijk drie concepten in één. IJsrijk is waar twee ijsvitrines staan, die nu gevuld zijn met donuts en pepernoten. Dit concept is ingericht met Delfts blauw. ‘Omdat de meeste ijssalons een Italiaans thema hebben, vonden wij het juist leuk om een Hollandse ijssalon neer te zetten’, zegt Vincent Kuik. ‘En wat is nu Hollandser dan Delfts blauw? The Crumble is tevens officieel dealer van Delfts Blauw, waardoor gasten de huisjes, eendjes en spaarpotjes kunnen kopen.

The Crumble

Foto: The Crumble / Facebook

Unieke kleurrijke bonbons

In het midden staat een shop-in-shop met handgemaakte bonbons van Visser Chocolade in Maastricht, waaronder unieke kleurrijke bonbons die exclusief voor The Crumble worden gemaakt. Het derde concept is Bagels & Barista, een koffie- en bagelcorner met meer dan tien bagelvarianten en – naast koffie – ook super juices en iced drinks.

Huisgemaakt ijs

Met The Crumble willen de ondernemers voor het eerst laten zien dat Peter de Rijk het ijs – dat ze al jaren verkopen – zelf maakt. Tot nu toe draaide hij al het ijs in een ruimte boven de zaak in Amersfoort, voor zowel de cafetaria beneden als hun cafetaria in Nieuwegein, Kwalitaria Hoogzandveld.

The Crumble

Grote ramen

‘Veel mensen weten niet dat het ijs huisgemaakt is’, zegt Kuik. ‘Het was daarom een langgekoesterde droom om een ijssalon te hebben waar we konden laten zien wat we doen.’ Helemaal achterin de zaak is daarom een patisseriekeuken geplaatst met grote ramen waardoor gasten het proces kunnen volgen. Ook worden hier taarten en gebak gemaakt.

Kans gegrepen

De coronacrisis heeft de ondernemers niet tegengehouden om The Crumble te openen. ‘We wilden dit pand heel graag hebben’, zegt Kuik. ‘Dus toen we de kans kregen, hebben we die gegrepen.’ Kuik laat verder weten dat de cafetaria in Amersfoort vanaf 31 december geen Kwalitaria meer is en dat de ondernemers onder eigen naam doorgaan.

Cafetaria Top 100

Peter en Edith de Rijk met daarachter Vincent Kuik en dochter Marissa de Rijk. Foto: Koos Groenewold.

Bekijk hieronder alle foto’s