McDonald's ruilt plastic bestek in voor houten variant

McDonald's ruilt plastic bestek in voor houten variant

McDonald's serveert niet langer plastic bestek in haar restaurants in Nederland. Zowel de populaire McFlurry, waarvan de restaurantketen er per jaar meer dan 16 miljoen verkoopt, en andere ijsjes worden geserveerd met een houten lepel.

Ook al het andere  plastic bestek wordt vervangen door houten bestek. Hiermee wordt er jaarlijks 102.000 kilo minder plastic in omloop gebracht. Dit komt bovenop de 125.00 kilo plastic die McDonald’s sinds 2020 per jaar zegt te besparen door papieren rietjes en McFlurry-bekers zonder plastic deksel uit te geven.

2025 100 procent circulair

Hiermee wil McDonald’s invulling geven aan haar ambitie om circulair te worden. In 2025 wil het bedrijf dat 100 procent van haar productverpakkingen van hernieuwbare, gerecyclede of gecertificeerde materialen zijn gemaakt en dat 90 procent van al het afval dat zij in omloop brengt, gerecycled wordt.

'Met de introductie van de houten McFlurry lepel, het houten bestek en verschillende kleinere verpakkingen zetten we weer een belangrijke stap richting een circulaire toekomst', aldus Annemarie Swijtink, marketingdirecteur bij McDonald’s Nederland.  'Als marktleider voelen wij ons verantwoordelijk om zuinig te zijn met grondstoffen en minder afval te produceren, van het begin tot het eind van de keten. Wij hebben onszelf daarvoor ambitieuze doelen gesteld.'