Hoe Café D'n Brouwer al kwart eeuw succesvol is
Dorpscafé D'n Brouwer in Mariaheide weet met veel succes al vijfentwintig jaar gasten te trekken. Hun geheim? 'Het heeft in elk geval niks met de keuken te maken.'
Dorpscafé D'n Brouwer in Mariaheide weet met veel succes al vijfentwintig jaar gasten te trekken. Hun geheim? 'Het heeft in elk geval niks met de keuken te maken.'
Met het terrasseizoen in aantocht is een gedegen voorbereiding essentieel voor horecaondernemers.
Het terrasseizoen is voor veel horecaondernemers de drukste periode van het jaar.
Het terrasseizoen komt eraan en dat betekent voor horecaondernemers dat de voorbereidingen nu al in volle gang zijn.
Onno Kokmeijer stopte na bijna twintig jaar bij Ciel Bleu** in Amsterdam, om tsja, wat te gaan doen eigenlijk?
Met de lente in aantocht, maken veel horecaondernemers zich op voor het terrasseizoen.
De QR-code in de horeca is op zijn retour.
Visrestaurant Crabbetje in Leiden viert in februari zijn 33-jarig jubileum. En heeft daar alle reden toe.
Met 37 horecazaken in Amsterdam, Leiden en Utrecht is Riad Farhat een ware pionier in de horeca. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn waardevolle tips en visie op het creëren van succesvolle horecaconcepten - met een ziel.
Horecakoning Won Yip opent Gastropub Rokin 85.
Wichert van Rijn van de Utrechtse The Feast Family is (mede)eigenaar van vijftien horecazaken, waaronder Ruby Rose, Rum Club en The Streetfood Club. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn inzichten, ervaringen en lessen uit zijn pad naar het creëren van succesvolle horecaconcepten.
Artis in Amsterdam bestaat al 187 jaar en is daarmee de oudste dierentuin van het land. Al sinds jaar en dag eten bezoekers er een frietje, ijsje of saucijzenbroodje. Toch gooide Artis het horeca-aanbod succesvol om in 2020. Hoe kreeg het bedrijf dat voor elkaar?
'Samenwerkingen versterken je concept, details maken het verschil, en inspiratie is voor mij de sleutel tot vernieuwende ervaringen in service, entertainment, gerechten en design.' In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt Ramez Ramzy van Ramzy Group zijn inzichten, lessen en tips.
Mario Ridder nam na verkoop van zijn Joelia* een paar maanden zijn rust. Maar het ging toch weer kriebelen. Recent opende hij met Lalou een wijnlounge, bar en restaurant in een 19e eeuws monumentaal pand in zijn woonplaats Delft .
Sven Sallaerts van Younique Concepts is (mede) eigenaar van veertien concepten in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en het buitenland. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn lessen en tips en welke stappen nodig zijn voor het ontwikkelen van een goed horecaconcept.
René Bogaart, eigenaar van 17 horecazaken, weet als geen ander hoe belangrijk een goede akoestiek is.
Je moet er kundig, consistent én liefhebber voor zijn: het uitvoeren van de perfecte tafelbereiding. Deze persoonlijke preparaties leken uit de mode te zijn, maar we komen ze nu misschien wel vaker tegen dan ooit. 'De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest.'
Willeke Poeliejoe en John van Doorn openden middenin de coronacrisis boutique hotel Lytel Blue in Riethoven. Om kosten te besparen, hebben de jonge ondernemers naast de horecainrichting ook zelf veel geklust. Een leerzame ervaring: 'We hebben een snelcursus ondernemerschap gehad.' Voordelen en valkuilen bij veel zelf doen: 15 tips.