Café

Hoe Café D'n Brouwer al kwart eeuw succesvol is

Dorpscafé D'n Brouwer in Mariaheide weet met veel succes al vijfentwintig jaar gasten te trekken. Hun geheim? 'Het heeft in elk geval niks met de keuken te maken.'

Terras

Waarom Het Stadscafé in Apeldoorn klaar is voor het terrasseizoen

Met het terrasseizoen in aantocht is een gedegen voorbereiding essentieel voor horecaondernemers.

Terras

Voorbereiding op het terrasseizoen: De toverformule van Nielz

Het terrasseizoen is voor veel horecaondernemers de drukste periode van het jaar.

Terras Top 100

De ideale voorbereiding op terrasseizoen volgens Lake House Rotterdam: 'Zo win je de zomer'

Het terrasseizoen komt eraan en dat betekent voor horecaondernemers dat de voorbereidingen nu al in volle gang zijn.

Onno Kokmeijer
Onno Kokmeijer

Onno Kokmeijer is gelukkig in nieuwe rol: 'Trots en ego zijn grootste problemen in horeca'

Onno Kokmeijer stopte na bijna twintig jaar bij Ciel Bleu** in Amsterdam, om tsja, wat te gaan doen eigenlijk?

Terras Top 100

Perfect voorbereid op terrasseizoen: Centraal Baarlo heeft succesformule

Met de lente in aantocht, maken veel horecaondernemers zich op voor het terrasseizoen.

QR-code

KHN Utrecht: 'Persoonlijk contact wint het van QR-code'

De QR-code in de horeca is op zijn retour.

Restaurant

Waarom het altijd vol zit bij visrestaurant Crabbetje: het geheim van de chef

Visrestaurant Crabbetje in Leiden viert in februari zijn 33-jarig jubileum. En heeft daar alle reden toe.

Conceptontwikkeling

7 vragen aan Riad Farhat over conceptontwikkeling: 'Een ziel bepaalt het succes'

Met 37 horecazaken in Amsterdam, Leiden en Utrecht is Riad Farhat een ware pionier in de horeca. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn waardevolle tips en visie op het creëren van succesvolle horecaconcepten - met een ziel.

Won Yip

Won Yip: 'Ik wil niet hip, niet trendy. Daar kan ik de kost niet mee verdienen'

Horecakoning Won Yip opent Gastropub Rokin 85.

Conceptontwikkeling

7 vragen aan Wichert van Rijn over conceptontwikkeling: 'Blijf dicht bij jezelf en de omgeving'

Wichert van Rijn van de Utrechtse The Feast Family is (mede)eigenaar van vijftien horecazaken, waaronder Ruby Rose, Rum Club en The Streetfood Club. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn inzichten, ervaringen en lessen uit zijn pad naar het creëren van succesvolle horecaconcepten.

Suzanne Brinkman van Artis
Duurzaamheid

Hoe Artis haar horeca succesvol vegetarisch maakte: 'We vreesden slechte pr'

Artis in Amsterdam bestaat al 187 jaar en is daarmee de oudste dierentuin van het land. Al sinds jaar en dag eten bezoekers er een frietje, ijsje of saucijzenbroodje. Toch gooide Artis het horeca-aanbod succesvol om in 2020. Hoe kreeg het bedrijf dat voor elkaar?

Conceptontwikkeling

7 vragen aan Ramez Ramzy over conceptontwikkeling: 'Verschil zit in details'

'Samenwerkingen versterken je concept, details maken het verschil, en inspiratie is voor mij de sleutel tot vernieuwende ervaringen in service, entertainment, gerechten en design.' In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt Ramez Ramzy van Ramzy Group zijn inzichten, lessen en tips.

Mario Ridder in restaurant Lalou.
Mario Ridder

Mario Ridder is bij Brasserie & Wijnbar Lalou 'gewoon weer lekker aan het koken'

Mario Ridder nam na verkoop van zijn Joelia* een paar maanden zijn rust. Maar het ging toch weer kriebelen. Recent opende hij met Lalou een wijnlounge, bar en restaurant in een 19e eeuws monumentaal pand in zijn woonplaats Delft .

Selva in Amsterdam van Younique Concepts. Design: El Equipo Creativo / Foto: Adria Goula
Conceptontwikkeling

7 vragen aan Sven Sallaerts over conceptontwikkeling: 'Executie is alles'

Sven Sallaerts van Younique Concepts is (mede) eigenaar van veertien concepten in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en het buitenland. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn lessen en tips en welke stappen nodig zijn voor het ontwikkelen van een goed horecaconcept.

Geluidseisen

Horecatycoon René Bogaart over akoestiek: 'Je wil geen kippenhok'

René Bogaart, eigenaar van 17 horecazaken, weet als geen ander hoe belangrijk een goede akoestiek is.

Joan Bagur van restaurant Oaxaca (foto Rinze Vegelien)
Gastbenadering

De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest: 'Gasten vinden het geweldig'

Je moet er kundig, consistent én liefhebber voor zijn: het uitvoeren van de perfecte tafelbereiding. Deze persoonlijke preparaties leken uit de mode te zijn, maar we komen ze nu misschien wel vaker tegen dan ooit. 'De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest.'

Herinrichting en Renovatie

Do's en don'ts van het zoveel mogelijk zelf doen: van verbouwing tot horecainrichting

Willeke Poeliejoe en John van Doorn openden middenin de coronacrisis boutique hotel Lytel Blue in Riethoven. Om kosten te besparen, hebben de jonge ondernemers naast de horecainrichting ook zelf veel geklust. Een leerzame ervaring: 'We hebben een snelcursus ondernemerschap gehad.' Voordelen en valkuilen bij veel zelf doen: 15 tips.