Stappenplan: zo pak je een functioneringsgesprek aan

Stappenplan: zo pak je een functioneringsgesprek aan

Hoe voer je een beoordelings- of functioneringsgesprek met je medewerkers?

Hoe kun je je voorbereiden op een Michelinster?

Hoe kun je je voorbereiden op een Michelinster?

Een Michelinster, je durft er niet op te hopen... maar stel dat? Dan wil je toch ook goed voorbereid zijn op de explosie aan gasten die de vermelding in de rode gids met zich meebrengt? Horeca-adviseur Astrid Schreuders van AstridsTaste geeft restaurants tips en deelde deze met Misset Horeca.

Hoe krijg je een Bib Gourmand van Michelin?

Hoe krijg je een Bib Gourmand van Michelin?

Hoe krijg je als restaurant een Bib Gourmand van Michelin. Misset Horeca beantwoordt de vraag.

Zo pas je jouw huurcontract aan in jouw voordeel

Zo pas je jouw huurcontract aan in jouw voordeel

Een standaard huurcontract is vaak nadelig voor de huurder. Negen punten waarop je een huurovereenkomst in jouw voordeel kunt formuleren.

Wat is de groene Michelinster en hoe verdien je hem?

Wat is de groene Michelinster en hoe verdien je hem?

Michelin deelt naast 'gewone' rode sterren ook groene sterren uit. Maar wat houdt die onderscheiding nu precies in?

3 tot 5 procent besparen op je energierekening

3 tot 5 procent besparen op je energierekening

Een duidelijk inzicht in energie- en gasverbruik leidt in de praktijk vaak tot een besparing van 3 tot 5 procent.

Hoe herken je een Michelin-inspecteur en wat beoordeelt die?

Hoe herken je een Michelin-inspecteur en wat beoordeelt die?

De aanwezigheid van een inspecteur zorgt meestal voor spanning in een restaurant. Maar hoe ontdekten chefs dat ze een Michelin-inspecteur in hun restaurant hadden zitten? Ook vroegen we Michelin waar ze precies op letten bij een beoordeling.

Het terrasseizoen verlengen met verwarmers: de voor- en nadelen

Het terrasseizoen verlengen met verwarmers: de voor- en nadelen

Wil je het hele jaar gasten op het terras? Dat kan met terrasverwarming.

Welke wijnopleidingen zijn er en waarvoor leiden ze op?

Welke wijnopleidingen zijn er en waarvoor leiden ze op?

Er zijn veel wijnopleidingen en nog meer opleidingsinstituten je ziet haast door de bossen de boom niet meer. Van SDEN tot SVH, Peter Klosse of WSET, die opleidingen voor elk niveau bieden tot de recent geaccrediteerde HBO opleiding van Wineflight. Welke is nu geschikt voor jouw niveau en wensen. Een overzicht van wijnopleidingen.

Hoe maak je een goede wijnkaart?

Hoe maak je een goede wijnkaart?

Het maken van een wijnkaart is een vak apart. Hoeveel wijnen moeten er op de kaart, welke landen en/of gebieden kies je, welke doe je per glas en welke per fles? Waar koop je in en in welke vorm presenteer je de wijnen aan de gast. Misset Horeca vroeg een aantal experts naar hun advies.

Het check-in gesprek: meer inzicht in werkbeleving medewerkers

Het check-in gesprek: meer inzicht in werkbeleving medewerkers

Het check-in gesprek is een belangrijk onderdeel van het opbouwen van een goede werkrelatie met je medewerkers en het draagt bij aan een positieve werkomgeving. Met deze 25 vragen voer je een goed check-in gesprek.

Schaarse vergunningen: wat zijn het en waarom zijn ze belangrijk voor horeca

Schaarse vergunningen: wat zijn het en waarom zijn ze belangrijk voor horeca

Schaarse vergunningen. Wat zijn dat? Waarom zijn ze belangrijk voor horecaondernemers en wat kan je doen als jouw gemeente haar oude beleid gaat wijzigen en je je terrasvergunning voor het openbare marktplein dreigt kwijt te raken? Of de nachtvergunning voor je kroeg.

Mise-en-place uitbesteden: 'Zonde dat er een taboe op rust'

Mise-en-place uitbesteden: 'Zonde dat er een taboe op rust'

Hoe kan je een keuken bestieren met een kok minder? En wat als jouw keukenteam minder uren wil draaien, maar je door personeelstekort geen extra handjes kan vinden? Voor horecaondernemers is het interessant om uit te zoeken hoe rendabel het is om de mise-en-place deels uit te besteden. 'Ik noem het zelf koken met een beetje assistentie', aldus chef Ron Schouwenburg.

Alles wat je moet weten over interieurbeplanting in de horeca

Alles wat je moet weten over interieurbeplanting in de horeca

Planten zijn eens belangrijke toevoeging aan horeca interieur en hun toepassing is niet alleen decoratief. Interieurbeplanting kun je voor verschillende doeleinden inzetten. Plantscapes en Oogenlust vertellen wat de trends zijn in groenbeleving en hoe je planten succesvol kunt toepassen in je interieur.

Een menu of à la carte: wat zijn de voor- en nadelen?

Een menu of à la carte: wat zijn de voor- en nadelen?

Wat is de meerwaarde van het voeren van een dinerkaart met alleen menu's, of juist alleen à la carte? Misset Horeca zet het voor je op een rij.

Dit zijn de wetten in het arbeidsrecht waar je als horecaondernemer aan moet voldoen

Dit zijn de wetten in het arbeidsrecht waar je als horecaondernemer aan moet voldoen

Ieder bedrijf heeft te maken met wetten en regels. Als je personeel in dienst hebt, is kennis van het arbeidsrecht nodig. Dit zijn de belangrijkste wetten en artikelen waar je als horecaondernemer mee te maken hebt.

Hotels mogen onder prijs van Booking duiken: 'Meer directe boekingen'

Hotels mogen onder prijs van Booking duiken: 'Meer directe boekingen'

Nederlandse hotels mogen vanaf deze maand op hun eigen website lagere kamerprijzen gaan rekenen dan Booking.com doet. De vraag is of het voor hoteliers gaat lonen om daadwerkelijk onder de prijs te duiken van de boekingsgigant.

Een selectie van de volledig vegetarische menukaart van Bar Kantoor.

In deze 10 stappen bouw je je menukaart om naar volledig vegetarisch

Bar Kantoor in Conscious Hotel Westerpark hanteerde al een 100 procent biologische kaart en heeft twee jaar geleden een stap verder gezet door ook over te gaan op volledig vegetarisch. Ceo Marco Lemmers en f&b-manager Kaja Bootsman delen tips & tricks en laten zien welke 10 stappen nodig zijn om de kaart om te bouwen naar 100 procent vegetarisch.