Brabants restaurant houdt eerste kerstdag tafel vrij voor eenzame mensen
Een bijzondere oproep op sociale media van Eeterij Uniek in Beek en Donk.
Op deze pagina vind je verzamelingen van artikelen over alles wat te maken heeft met bedrijfsvoering. Denk hierbij aan tips voor het werven en aannemen van nieuwe medewerkers, uitlegartikelen over wet & regelgeving en alles over het succesvol exploiteren van een horecazaak. Direct hieronder vind je een uitgelichte selectie door de redactie.


Een bijzondere oproep op sociale media van Eeterij Uniek in Beek en Donk.

De vooruitzichten voor de Nederlandse horeca voor komend jaar zijn gematigd positief, maar ook met volop uitdagingen. Dit en meer staat in het nieuwe vooruitzicht voor de horeca van ING Research.

In januari en februari ondergaat restaurant Merlet* een restyling. Terwijl het vertrouwde restaurant wordt vernieuwd, wordt er een tijdelijk concept verwezenlijkt. 'Intiem, verrassend en slechts toegankelijk voor een beperkt aantal gasten.'

Per 1 januari 2026 gaat de nieuwe pensioenregeling van Pensioenfonds Horeca & Catering van start. Wat betekent dit voor horecaondernemers?

Een veel gestelde vraag op het gebied van personeel. Mag een werknemer vakantie-uren meenemen naar het nieuwe jaar?

Sinds een jaar is er een nieuwe Omgevingswet ingegaan. Deze wet gaat over de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen: onze leefomgeving.

Het klinkt zo logisch: je neemt een horecazaak over dus met de vergunningen zal het wel goed zitten. Helaas blijkt dat niet zo vanzelfsprekend. Helaas blijkt dat niet zo vanzelfsprekend, aldus Gertjan Teeuwen, advocaat bij Meester Advocaten.

Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Jimmy Devilee zijn tips over hoe om te gaan met diefstal in je zaak of op het terras.

In de hotellerie zijn er soms verdachte gasten die je stevig op de proef stellen. Joost van Damme is eigenaar van de groep Onilio en een ervaren hotelier. Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt hij zijn ervaringen over hoe om te gaan met rare snuiters in je hotel.

Kerst staat alweer bijna voor de deur. We vroegen drie horecaondernemers hoe zij omgaan met de voorbereidingen op de feestdagen. 'Uiteindelijk willen mensen gewoon waar voor hun geld. Dat kun je op verschillende manieren bereiken.'

Een horecazaak een naam geven is meer dan het kiezen van een mooi woord. Het draait om het creëren van een identiteit die blijft hangen. Een sfeer, een gevoel, een verhaal. Teisje van Emmerik geeft vijf naamgevingtrends en tips waar je op moet letten bij het kiezen voor een sterke naam.

Misset Horeca vroeg drie topondernemers naar het nieuwe jaar. Wat zijn hun verwachtingen, waar liggen de kansen en hoe gaan ze te werk? Hoewel iedereen z'n eigen accenten legt, is één ding wel duidelijk. 2026 wordt niet het jaar van trends, maar van 'ouderwets ondernemen'.

Strandhotel Camperduin in Schoorl werkt al jaren met vluchtelingen.

Met hoeveel verschillende menu's wil je als restaurant werken? En wil de gast niet zelf het liefst achter het stuur zitten? Herman Cooijmans van restaurant Eden in Waalre heeft zijn drie vaste menu's ingewisseld voor één keuzemenu.

Hotels in Nederland wachten loodzware tijden door btw-verhoging op logies van 9 naar 21 procent. Hoe hotelier Joost van Damme die klap opvangt? 'Met eeuwenoude kernwaarden in een modern jasje.'