Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Koffie & Thee
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Michelin

5 september 2025

  • Hans Kievid
    Gastbenadering5 sep. 25

    De Toppr van augustus: Hans Kievid, floormanager van Restaurant de Tuin

    Het platform Tippr zet iedere maand een horecamedewerker in het zonnetje. Deze Toppr krijgt zo de waardering die hij of zij verdient.

  • Onderzoek naar mogelijke arbeidsuitbuiting bij dark kitchen (foto: Arbeidsinspectie)
    Restaurant5 sep. 25

    Arbeidsinspectie: onderzoek naar mogelijke arbeidsuitbuiting bij dark kitchen

    Tijdens een recente controle in Weesp heeft de Nederlandse Arbeidsinspectie drie Indiase mensen aangetroffen die onder zeer slechte omstandigheden werkten en verbleven in een dark kitchen. De mensen werkten zonder de benodigde arbeidsvergunningen en kregen een laag contant salaris uitbetaald. De Arbeidsinspectie onderzoekt of er sprake is van arbeidsuitbuiting.

4 september 2025

  • Mies in Rotterdam
    Openingen4 sep. 25

    Morgan & Mees opent restaurant Mies: 'Het is geen standaard horecazaak'

    Boutiquehotel Morgan & Mees in Rotterdam opent op 15 oktober hun nieuwe restaurant en barconcept Mies: een levendige plek waar goed eten, kunst en community samenkomen. Waar voorheen het restaurant van Morgan & Mees onder andere onderdeel was van het hotel, krijgt het nu een eigen identiteit als zelfstandig concept.

  • Binnenkijken bij4 sep. 25

    Binnenkijken bij Coconuts: tropische transformatie op het Stadhuisplein

    Coconuts, een begrip in Rotterdam dat al ruim 25 jaar het tropische hart van de stad vormt, is volledig vernieuwd. De zaak van Struisenburg Horeca van Marcel Maan onderging een grondige metamorfose, maar behoudt tegelijkertijd de iconische sfeer die bezoekers al jaren aantrekt.

3 september 2025

  • Overname3 sep. 25

    Restaurant De Goesting terug bij familie Van Bavel

    Restaurant De Goesting in Molenschot is onlangs teruggekocht door de familie Van Bavel, die er generatieslang de uitbaters waren.

  • Nick Bril (fotobron: The Jane)
    Openingen3 sep. 25

    Nick Bril heropent The Jane en maakt zijn menuprijzen bekend

    Nick Bril heropent zijn restaurant The Jane op een nieuwe locatie in Antwerpen. De zaak wordt vele malen kleiner dan het vermaarde restaurant dat in een voormalige kapel gevestigd was.

  • Sluitingen3 sep. 25

    Deze horecazaken gingen failliet of sloten de deuren in augustus 2025

    Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert maandelijks de sluitingen die bij de redactie bekend zijn. Dit is het overzicht van augustus 2025.

2 september 2025

  • horecabedrijf-starten2 sep. 25

    Gideon Teeuwen, Arthur Nieweg en Niek Groen openen restaurant in Haarlem

    Chefs Gideon Teeuwen en Arthur Nieweg openen samen met horecaondernemer Niek Groen restaurant Allium in Haarlem.

1 september 2025

  • Soenil Bahadoer, restaurant Gem (bron: Special Pixels)
    Michelin1 sep. 25

    Dit zijn onze kanshebbers op de Michelinsterren: Nederland barst nog altijd van de kwaliteit

    De spanning loopt op bij gastronomisch Nederland. Volgende maand deelt Michelin in Maastricht een pak nieuwe sterren uit. Misset Horeca blikt vooruit op de ceremonie en zet een aantal belangrijke kanshebbers op een rij.

29 augustus 2025

  • Openingen29 aug. 25

    Guillaume De Beer opent Moyō: een exclusief Toro & Wagyu tasting menu

    Guillaume De Beer, de chef-ondernemer achter Paindemie, Bar Gui en voormalig Breda Group, opent een nieuw en gedurfd restaurantconcept: Moyō.

28 augustus 2025

  • Openingen28 aug. 25

    Horecaondernemer Robér Willemsen opent tweede Nonna's Cucina

    De eerste Nonna's Cucina in Berkel en Rodenrijs is zo'n daverend succes dat horecaondernemer Robér Willemsen dat 'trucje' hoopt te herhalen in Nieuwerkerk aan den IJssel.

  • Bedrijfsleider Nuria Krijger, chef Marc Plat, chef en sous-chef Romano Keus van The Old Jazz.
    Chef-kok28 aug. 25

    The Old Jazz zet nieuwe koers in met chef-kok Marc Plat en ervaren kracht Romano Keus

    Het Haagse restaurant The Old Jazz luidt per 1 oktober een nieuw hoofdstuk in. Met de komst van chef-kok Marc Plat, ondersteund door de ervaring van Romano Keus, kiest het restaurant voor vernieuwing, creativiteit en lef.

27 augustus 2025

  • Jacob Jan Boerma (l) en Tijn Verstappen. Foto-credits: Diederik van der Laan
    Openingen27 aug. 25

    Jacob Jan Boerma en Tijn Verstappen openen met Bistro Bar Blik eerste gezamenlijke project

    Voormalig driesterren chef Jacob Jan Boerma en Tijn Verstappen (Pazzi, Nonna en Le Forel) openen vanaf 3 september met Bistro Bar Blik hun eerste, maar niet laatste, horeca project in Amsterdam.

  • Binnenkijken bij27 aug. 25

    Binnenkijken bij rooftopbar en restaurant Izzy van Valk Exclusief Hotel Eindhoven-Best

    Op de bovenste verdieping van Valk Exclusief Hotel Eindhoven-Best opent op 2 oktober skybar en restaurant Izzy. Gasten stappen er binnen in een wereld van Italiaanse flair en internationale allure, met een uitzicht over de skyline van Eindhoven.

25 augustus 2025

  • Slava Nazaryan (l) en Dean Baker.
    Openingen25 aug. 25

    Twee voormalige chefs van The Entourage Group openen bbq-restaurant Char.d

    Dean Baker en Slava Nazaryan, voormalige chefs van The Entourage Group, openen begin september hun eigen bbq-estaurant Char.d in de Utrechtsestraat in Amsterdam.

Het beste van Misset Horeca in je mail

Volg het laatste horecanieuws en krijg praktische handvatten, antwoorden op ondernemersvragen en inspiratie van collega-ondernemers.

  1. Vacatures

  2. Jobtimiser

    Zelfstandig werkend Kok

    Jobtimiser logo
  3. LEVANTOgroep

    Zelfstandig werkend Kok

    LEVANTOgroep logo
  4. 't Zusje Maastricht

    Franchisenemer 't Zusje Maastricht

    't Zusje Maastricht logo
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Koffie & Thee
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen