Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Terras Top 100

vandaag

  • Sterrestaurants09:40

    Restaurant Maeve* gaat verbouwen en restylen

    Chef-eigenaar Tommy Janssen en Maitre-eigenaar Vera Voorend kondigen een verbouwing en restyling aan van restaurant Maeve.

gisteren

  • Conceptontwikkelinggisteren

    Horecatour Zeeland: dit leerden 37 ondernemers van 10 bedrijven

    Wat kun je leren van collega-ondernemers? Tijdens de tweedaagse Mobiele Horecatraining van Lenting en Partners op 14 en 15 juni bezochten 37 horecaondernemers diverse bedrijven in Zeeland, van speelrestaurant en bruin café tot stadshotel en restaurant. Misset Horeca reisde mee en doet verslag, met praktijkvoorbeelden die jij direct kunt toepassen in je eigen zaak. Dit is deel 1.

  • Foto: Tim van der Molen (l),  Laura Melo, Yoeri Roest en Tom van Dijk.
    Openingengisteren

    Restobar Nikotin opent deuren in Amsterdam Noord

    Na een korte verbouwing is Nikotin, de restobar van Nachbar en chef Tim van de Molen, geopend in aan het Gedempt Hamerkanaal in Amsterdam Noord.

  • Binnenkijken bijgisteren

    Binnenkijken bij 1Nul8 Noord: klein in oppervlak, groots in sfeer

    1Nul8 Noord opende in het noorden van Rotterdam op 6 juni de deuren. Het is de nieuwste onderneming van horecaduo Fabian Loveriks en Floris van der Sluis, dat onder 1Nul8 meerdere zaken heeft in de Maasstad. Dit keer wijken ze af van hun vertrouwde formule. 'Een klein, compact restaurant mét ontbijt en afhaal. Juist dat maakt het spannend.'

  • Lindsay en Ron Lemmens van Flavours in Weert
    Sluitingengisteren

    Weer sluiten er twee sterrenrestaurants: de teller staat in 2025 inmiddels al op zes

    In het zuiden van het land gaan twee sterrestaurants dicht. Het gaat om Pikaar* in Hilvarenbeek en Flavours* in Weert. Beide chefs gaan op een andere locatie verder, met een toegankelijker concept.

19 juni 2025

  • François Geurds en Cees Helder
    Restaurant19 jun. 25

    Cees Helder stapt weer professionele keuken in, samen met François Geurds: 'Was nu of nooit'

    Voormalig driesterrenchef Cees Helder (77) stapt voor twee avonden de keuken in, met zijn vroegere leerling François Geurds. 'We hebben nog altijd een goede band, daarom gunde hij dit mij.'

  • Jeroen en Janine de Zeeuw.
    Sluitingen19 jun. 25

    Restaurant De Zeeuw in Haarlem per direct dicht: 'Altijd competitie en altijd stress'

    Restaurant De Zeeuw in Haarlem is failliet verklaard, blijkt uit gegevens van de rechtbank in die stad. De ondernemers laten in een statement weten dat ze per direct zijn gestopt en dus ook geen herstart overwegen.

  • Sluitingen19 jun. 25

    Peter Lute zet de locatie van Fêtevis te koop

    Binnenkort komt de locatie van Fêtevis in het complex van De Kruidfabriek in Amstelveen op de markt. Het pand wordt woon- en werklocatie.

18 juni 2025

  • Vegan18 jun. 25

    Sacha Nekrasova opent in twee jaar twee vegan zaken: 'Ik heb iets in beweging gezet'

    Sacha Nekrasova heeft twee veganistische zaken. 'Ik wil laten zien dat het sociale element van de horeca en lekker eten ook heel goed samengaan zonder dierlijke producten.'

  • Formule18 jun. 25

    FLFL kiest voor franchise en zet in op groei

    Jesse Huisman en Daan Jochemsen zijn klaar voor de uitrol van FLFL. Wat zeven jaar geleden begon met een bakfiets op de Vismarkt in Groningen, is inmiddels een formule met zes vestigingen en een productlijn voor retail en horeca.

17 juni 2025

  • De Kleischuur in Gouda (bron: De Kleischuur)
    Sluitingen17 jun. 25

    Plantaardig restaurant De Kleischuur in Gouda houdt binnenkort op te bestaan

    Vervelend nieuws uit Gouda: restaurant De Kleischuur heeft bekendgemaakt per 1 augustus de deuren te sluiten. De zaak won eerder De Gouden Pollepel en was opgenomen bij Gault&Millau en in de Lekker-gids.

  • Pop-up17 jun. 25

    Restaurant Europa werkt samen met Samsung: combinaties die we vaker gaan zien

    Restaurant Europa in Amsterdam en Samsung zijn een tijdelijke, nog weinig vertoonde samenwerking aangegaan. Het zelfstandige horecabedrijf en de techgigant organiseren een serie diners, waarin de introductie van een nieuwe telefoon en gastronomie samenkomen.  

  • Signature dish17 jun. 25

    Kookvideo van Ronald van Roon, Calla's*: Oestervelouté met groene olijf en cecina de León

    Ronald van Roon kwam in 2007 in de keuken van Calla's en werd vanaf 2015 klaargestoomd om het bedrijf over te nemen.

16 juni 2025

  • Jermain De Rozario
    Jermain de Rozario16 jun. 25

    De Rozario doopt zijn restaurant tijdelijk om tot Lotus: chef broedt ondertussen op nieuw concept

    Chef en ondernemer Jermain De Rozario doopt zijn fine dining-restaurant De Rozario in de zomermaanden om tot Lotus Helmond. Ondertussen werkt hij op de achtergrond ook aan een nieuw concept voor de toekomst.

13 juni 2025

  • 2552452705
    Restaurant13 jun. 25

    Tips om no shows te voorkomen

    No show is nog altijd een veel voorkomend probleem in de horeca. Uit eerder onderzoek blijkt dat dit restaurants gemiddeld €1800 per maand kost. Hoe kan je no show voorkomen?

Het beste van Misset Horeca in je mail

Volg het laatste horecanieuws en krijg praktische handvatten, antwoorden op ondernemersvragen en inspiratie van collega-ondernemers.

  1. Vacatures

  2. Lumière Maastricht

    Bedrijfsmanager Horeca

    Lumière Maastricht logo
  3. Kuppens Management

    Ondernemer

    Kuppens Management logo
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen