nieuws

Eindhovense brandweer gaat intensief controleren

Horeca

De Eindhovense brandweer gaat de komende weken intensief controleren of horecabedrijven, scholen, winkels, sportkantines, buurthuizen en hotels zich houden aan de veiligheidsvoorschriften en de milieuwetgeving. De brandweer werkt daarbij nauw samen met de politie en de gemeentelijke milieudienst, aldus een woordvoerster gisteren.

Als de brandweer levensbedreigende situaties aantreft die niet meteen kunnen worden opgeheven, is onmiddellijke sluiting van het betreffende pand niet uitgesloten. Gaat het om overtredingen die niet levensbedreigend zijn, dan volgt een bestuursrechtelijke of strafrechtelijke aanpak.

Met de actie hoopt de brandweer de veiligheid in openbare gebouwen te maximaliseren. Bovendien zijn de controles bedoeld om ondernemers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot het naleven van de voorschriften. De brandweer gaat zowel overdag als ’s avonds op pad.

Reageer op dit artikel