nieuws

Restaurantgids Lekker niet uit schappen

Horeca

De restaurantgids Lekker 2003 mag in de verkoop blijven. Dat bepaalde de president van de rechtbank in Amsterdam donderdag in kort geding.

Eigenaar Boss Interim van restaurant Joffers in Hilversum eiste dat het tijdschrift uit de winkels en kiosken werd gehaald. Culinair journalist J. van Dam beschreef in een interview dat zijn slechtste restaurantervaring van het afgelopen jaar in het Hilversumse etablissement was. Dat was echter in de tijd dat het restaurant nog in handen was van de vorige eigenaar. Boss Interim nam het restaurant per 1 november over met een geheel nieuw team en vond het niet terecht dat het nu in de beginfase werd afgekraakt.

Indien de rechter de eis zou afwijzen, wilde Boss Interim dat uitgever Multi Magazins een jaar lang een rectificatie zou plaatsen in grote dagbladen. De rechtbankpresident weigerde ook deze eis. ‘Dat Joffers na het bezoek van Van Dam is overgenomen door Boss, maakt die ervaring van Van Dam niet anders. Overigens is door Boss ook niet bestreden dat die mening van Van Dam onjuist zou zijn’, luidde het vonnis. De uitgever kon volgens de rechter toen ze van de overname op de hoogte was de teksten niet meer wijzigen, omdat ze al klaar lagen voor de drukker. Bovendien vloeit het nadeel van Boss voort uit het risico van het overnemen van een restaurant met een slechte naam.

Lekker 2003 heeft een oplage van 167.500 exemplaren en is daarmee de grootste restaurantgids
van Nederland.

Reageer op dit artikel