nieuws

Theo Ruijs nieuwe voorzitter sector Toerisme en Recreatie

Horeca

Theo Ruijs van hotel-theater-congrescentrum Figi in Zeist is gekozen als voorzitter van de nieuwe sector Toerisme en Recreatie van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). De bestuursverkiezing vond vorige week plaats tijdens de algemene ledenvergadering van de sector in het Dolfinarium in Harderwijk.In het bestuur werden verder gekozen Roy Blom van Amstelborgh/Borchland in Abcoude, Angelique Joosten van Euroase Parcs in Amersfoort, Cees Pluimgraaff van Beach Company in Scheveningen en Ben Scholten van De Efteling in Kaatsheuve.

Henk Kramer van restaurant De Holle Boom in Overberg haalde te weinig stemmen voor het voorzitterschap. Ook voor Jack van Harn van De Gentsche Poort in Biervliet en Johan Hessing van hotel-café-restaurant Het Wapen van Zeeland in Axel was geen bestuurszetel weggelegd.

De sector Toerisme en Recreatie van KHN heeft een startbudget van ruim 30.000 euro. De club wil de belangen behartigen van KHN-leden die actief zijn op toeristisch en recreatief gebied. De eerste activiteiten zijn het in kaart brengen van subsidiemogelijkheden voor ondernemers en het imago van de sector verbeteren. Ook onderwerpen als toeristenbelasting en vermakelijkheidsretributie, en geïntegreerd toeristisch beleid bij gemeenten staan hoog op de agenda. De sector Toerisme en Recreatie wil verder nauw samenwerken met andere organisaties zoals TRN, LTO Nederland en Recron.

Reageer op dit artikel