nieuws

Opvallende zitacties gasten Drentse kroeg

Horeca

Café The Old Pub in het Drentse Weiteveen is de hele week 24 uur per dag open. Reden is een opvallende zitactie van twee personen voor en op het horecabedrijf.

Tot zondag aanstaande 19.00 uur zitten twee kroeggasten op een zelfgemaakte stellage hun tijd uit te zitten. Jacqueline Haak uit Coevorden zit op een soort dakterras en Appie Schonewille op een paal. De 28-jarige Haak wil graag bij de Landmacht en wil zo haar sollicitatie kracht bij zetten, zo laat ze weten tegenover de toegesnelde verslaggever van RTL Nieuws.

De twee zijn zaterdagavond om 19.00 uur hun zitactie begonnen. Sindsdien is het enorm druk in en rond het café. ‘Gedurende deze hele week zijn we 24 uur open. Langer moet het ook niet duren, want het vreet toch aan je. Vanochtend om half zes kwam er nog een groep jongens bier drinken. Die gingen applaudisseren voor Jacqueline en Appie en ze zongen liedjes’, aldus kroegbaas Herman Fuhler in De Telegraaf.

Café-eigenaar Fuhler voorziet de twee van eten en drinken en geniet van de media-aandacht. ‘Woensdagavond is er hier een barbecue, met live-muziek van Cor Wolters. Wij roosteren het vlees en dan takelen zij het gebraden vlees naar boven. Ze hebben allebei een touw met daaraan een bakje. Daar kan het eten in. En een biertje natuurlijk, want dat gaat er ook wel in.’

Reageer op dit artikel