nieuws

Nieuwe aanhoudingen in zaak cateringontvoering

Horeca

De politie in Amsterdam heeft recentelijk twee mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van Claudia Melchers. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam woensdag weten. Eén verdachte is na verhoor alweer vrijgelaten, aldus een woordvoerster van justitie.

Politie en justitie willen ,,in het kader van het opsporingsbelang” niet zeggen wanneer en waar de personen precies zijn aangehouden. Wel zijn ze in Nederland gearresteerd, en niet op de Antillen of in Brazilië.

Afgelopen zondag arresteerde de politie in Rio de Janeiro nog Izaan M. Brazilië heeft een uitleveringsverdrag met Nederland. Het hooggerechtshof in Brazilië moet toestemming geven voor uitlevering. Het kan nog maanden duren voordat M. in Nederland arriveert.

Claudia Melchers werd op 12 september ontvoerd uit haar woning in Amsterdam Oud-Zuid. De dochter van zakenman en multimiljonair Hans Melchers werd twee dagen later vrijgelaten in Arnhem. De ontvoerders vroegen in een claimbrief om 300 kilo cocaïne.

Reageer op dit artikel