nieuws

Grote Markt Breda loopt leeg

Horeca

Het dreigt stil te worden op de Grote Markt in Breda, zo meldt Bredavandaag.nl. Horecaondernemer Laurens Meyer luidt in een interview de noodklok. Volgens hem gaat ‘de loop eruit’.

Grote Markt Breda loopt leeg

‘Zeker in de winter, als je ziet dat de horeca ook pas ’s avonds open gaat omdat het overdag nauwelijks rendabel is zonder terrassen. Kijk naar de restaurants die er zitten en pas ’s avonds opengaan. De loop raakt er daardoor uit. Dat kan helemaal verkeerd gaan.’

Volgens Meyer heeft het plein wat winkels nodig. Er staan nu vijf panden leeg. Daar zouden volgens hem zeker winkelformules moeten komen. Als die wegblijven, dreigt het een dode boel te worden, zo zegt hij in de krant.

Volgens Meyer zou de gemeente meer het voortouw moeten nemen om op de markt meer een mengsel van diverse horecagelegenheden en winkels te creëren. Daar schiet de instantie nog te kort in, zegt hij. ‘Natuurlijk is er wel eens overleg, maar dat leidt nergens toe. Kijk naar de wijzigen van de sluitingstijden. Geen horecaondernemer was vóór, maar toch gebeurt het. Sinds de invoering van het dualisme lijkt de politiek alleen maar te gaan over het scoren van politieke punten. Je weet als ondernemer niet waar je aan toe bent.

Reageer op dit artikel