nieuws

Dancefeest in industrieel monument Van Nelle

Horeca

De voormalige Van Nelle-fabriek in Rotterdam is zaterdag 15 februari het domein van danceliefhebbers. In het gebouwencomplex vindt dan de Pulse Party plaats, waar 2000 mensen worden verwacht. Dat aantal is tevens het maximum dat wordt toegelaten. Dat heeft de organisatie van het evenement gisteren laten weten.

De voormalige koffie- en thee en tabaksfabriek is gebouwd in de jaren ’30 van de vorige eeuw naar een ontwerp van de architecten Brinkman en Van der Vlugt. Het complex wordt beschouwd als een hoogtepunt van de moderne architectuur.

Het pand is grotendeels gerenoveerd. Er zijn verschillende bedrijven en bedrijfjes in gehuisvest. Ook vinden er culturele evenementen plaats. De Van Nelle Ontwerpfabriek, zoals de commerciële naam van het complex luidt, kwam onlangs in het nieuws omdat de directie niet verder wilde onderhandelen met de Rotterdamse danceclub Now & Wow die naar Van Nelle wil verhuizen. De rechter kwam tussenbeide en gebood de directie de onderhandelingen over de komst van de club te continueren.

De Pulse Party is het eerste dance-evenement dat in het fabriekscomplex plaatsheeft. De organisatie verwacht bekende dj’s als Kevin Saunderson, Michel de Hey, Laidback Luke en Erick E.

Reageer op dit artikel