nieuws

Hoteltopman pakt misstanden verpleeghuizen aan

Horeca

Topman Hans Kennedie van hotelconcern Golden Tulip gaat een onderzoek doen naar de oorzaken van de problemen in de Nederlandse verpleeghuizen. Het onderzoek heeft plaats in opdracht van staatssecretaris Ross van Volksgezondheid. De eerste resultaten worden eind mei of begin juni verwacht.

Hoteltopman pakt misstanden verpleeghuizen aan

Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dinsdag laten weten. Kennedie krijgt bij zijn naspeuringen hulp van een team deskundigen. Ross verwacht dat Kennedie vanuit zijn ‘sterk op kwaliteit en dienstverlening georiënteerde sector een deskundig en onafhankelijk oordeel kan geven’ over de problemen in de verpleeghuizen.

Kennedie gaat de problemen niet alleen in kaart brengen, maar komt ook met aanbevelingen voor de toekomst. Hij zegt ‘gaarne bereid’ te zijn om samen met zijn commissie de verpleegsector vanuit de ‘hospitality wereld’ te bestuderen. ‘Golden Tulip is van mening dat het bedrijfsleven en de overheid zoveel mogelijk moeten samenwerken om bepaalde processen kwalitatief te verbeteren’, aldus Kennedie.

Reageer op dit artikel