nieuws

InBev verhoogt bierprijs in België

Horeca

InBev gaat de prijs van bier in België met 3 procent verhogen. De prijsverhoging wordt op 15 mei doorgevoerd. In september 2005 verhoogde InBev de bierprijs bij onze zuiderburen ook al met 3 procent.

InBev verhoogt bierprijs in België

Dat meldt de website Advalvas.be. InBev zegt dat de prijsverhoging het gevolg is van hogere energiefacturen. De prijzen in supermarkten worden per 1 juli opgetrokken. Aangenomen wordt dat andere brouwers InBev zullen volgen.

De horeca in België is niet te spreken over de prijsverhoging. Cafébazen vrezen dat kroegbezoekers minder glazen bier kopen. InBev laat het aan cafébazen of distributeurs over om de d prijzen te verhogen. Maar de horeca zegt niet anders te kunnen dan het product duurder te maken.

Volgens de Vlaamse horeca staat de prijsverhoging haaks op de nieuwe plannen die de InBev-top onlangs aankondigde. Zij willen de bierverkoop in België stimuleren door innovatie en marketing. Daar past een prijsverhoging niet bij, zo vinden horecaondernemers.

Reageer op dit artikel