nieuws

Nieuw horecagebied in Amsterdam in ontwikkeling

Horeca

Het kantorenpark tussen het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) en Arena moet plaats maken voor hotels, restaurants, vrijetijdsvoorzieningen en congresfaciliteiten. Ook moeten er 5000 woningen komen. Dat heeft de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest voorgesteld.

Nieuw horecagebied in Amsterdam in ontwikkeling

Dat meldt het Parool. Het gebied met de bekende glimmende kantoren is hem een doorn in het oog. Vooral omdat het met leegstand kampt. Waar het stedelijke gemiddelde op achttien procent ligt, gaat het hier om veertig procent van de 750.000 vierkante meter kantoorruimte.

Van Poelgeest wil dat vastgoedeigenaren gaan investeren in bestaande panden of nieuwbouw. Als tegenprestatie staat hij hun toe op hun grond veel meer te bouwen dan nu is toegestaan en stuurt de gemeente geen rekening voor het bouwen op die extra grond. In die plannen is een grote rol voor hotels, restaurants en bars weggelegd. Het is niet duidelijk wanneer het nieuwe horecagebied vorm moet krijgen.

Reageer op dit artikel