nieuws

Nieuwe horeca-cao per 1 april

Horeca

Het Landelijk Bestuur van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) heeft ingestemd met het onderhandelingsakkoord voor de nieuwe cao voor de horeca. Daarmee is een nieuwe cao voor de branche een feit.

Nieuwe horeca-cao per 1 april

FNV Horeca en De Unie gaven eerder al groen licht. Het wachten is nog op een reactie van CNV Horeca. Die reactie wordt op korte termijn verwacht.

KHN meldt dat het besluit is toegelicht in de algemene vergadering van de Ledenraad van de branchevereniging. Volgens KHN-onderhandelaar Paul Schoormans hikt KHN wel tegen forse loonontwikkeling aan.

Eind januari bereikten onderhandelaars een akkoord over een nieuwe cao. De hoofdlijnen van het akkoord:

• Looptijd 1-4-2008 tot 1-4-2010

• Loonrondes: 3,25% per 1-7-2008, 1,5% per 1-7-2009 (over feitelijke lonen behoudens de werknemers met wettelijk minimumloon) en een eindejaarsuitkering van 1,25% per 31-12-2009 (indien het hele kalenderjaar in dienst)

• Prestatiebeloning wordt uitgangspunt bij individuele verhogingen

• Er komt een Horecatop, waar partijen afspraken voor het oplossen van arbeidsmarktvraagstukken gaan concretiseren.

Nu het onderhandelingsakkoord is aanvaard door werkgevers en werknemers gaan de partijen zo snel mogelijk aan de slag om de volledige tekst voor de nieuwe cao af te maken. De nieuwe cao wordt bij het ministerie van Sociale Zaken voor een algemeen verbindend verklaring voorgedragen.

Zie ook:

Reageer op dit artikel