nieuws

De Zon pakt Dutch Hotel Award 2009

Hotel

Hotel de Zon in Ommen is de winnaar van de Dutch Hotel Award 2009. Ondernemer Ron Nijhof kreeg maandagochtend het verlossende telefoontje van de wedstrijdorganisatie.

De Zon pakt Dutch Hotel Award 2009

In het hotel aan de Overijsselse Vecht kan de vlag in top. De overwinning komt na een spannende eindstrijd die enkele weken in beslag nam. De jury spreekt van een nek-aan-nek race tussen de drie finalisten. Behalve De Zon waren ook het Park Hotel in Amsterdam en hotel Blooming in Bergen tot de eindronde doorgedrongen. Missethoreca.nl komt in de loop van de dag met de eerste reacties van de winnaar en de andere finalisten.

Uitstekend management

Het managementteam van De Zon krijgt de prijs voor uitstekend management in zwaar weer. In een tijd waarin kostenbesparing, personele stress en somberheid de sfeer bepalen, gaat het managementteam van De Zon Hotels & Restaurants de uitdagingen van de crisis slim, energiek en voortvarend aan. De strategie blinkt allereerst uit in eenvoud: gewoon goed gastheerschap bieden. Maar men is vooral creatief met beperkte (financiële) middelen.

Verrassend

De overwinning van De Zon is in die zin verrassend dat de afgelopen drie jaar steeds grote namen in het topsegment met de award aan de haal gingen. Dat de prijs in Ommen valt is het bewijs dat je niet per se vijfsterren hoeft te zijn om bij de top van het land te horen.

Vrijdag uitreiking

Komende vrijdag wordt de award, een kussen uitegevoerd in kristal en chroom, op de gevel van het winnende hotel bevestigd. Misset Horeca wijdt deze week het coververhaal aan het managementteam van De Zon.

Zesde jaar

De Zon is het zesde bedrijf op rij dat de Dutch Hotel Award in de wacht sleept. De vakprijs voor uistekend hotelmanagement werd zes jaar geleden gelanceerd. In 2004 won het Delta hotel in Vlaardingen de prijs. Een jaar later mocht hotel Beaumont in Maastricht het kussen van kristal en chroom op de muur schroeven. Het historische Des Indes in den Haag pakte de hoofdprijs in 2006, Château St. Gerlach in 2007. Vorig jaar ging de Dutch Hotel Award naar het Eden Amsterdam American Hotel. De jury van de Dutch Hotel Award bestaat uit Bas Tolmeijer, Francesco Monaco (beide Trust Hospitality), Wim Dooge (Hoge Hotelschool Den Haag), Theo Spies (SBS Architectuur), Rob Bakker (ING Bank), Erik Schuckink Kool (Heineken) en Martijn Reintjes (Misset Horeca/Misset Hotel)

Reageer op dit artikel