nieuws

Gastheer-project Amsterdam krijgt prijs

Hotel

Vrijwilligers van het project Gastheren en –vrouwen heten u Welcome 2008 hebben de Piet Kranenberg Amsterdam Tourism Award 2008 ontvangen. Door de inzet van de vrijwilligers krijgen bezoekers van Amsterdam meer dan ooit het gevoel echt welkom te zijn.

Gastheer-project Amsterdam krijgt prijs

Dat meldt Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB), de organisator van de wedstrijd. De prijsuitreiking vond plaats op 18 november tijdens de Partnerbijeenkomst van ATCB in de Theaterzaal van de nieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Een delegatie van de vrijwilligers van het project ontving de kristallen bokaal uit handen van de naamgever Piet Kranenberg, Ferry Houterman (voorzitter van de VVV Amsterdam) en Stefan Diender, algemeen directeur van ATCB.

In voorgaande jaren werd de award uitgereikt aan onder andere Pieter Bouw (president-directeur KLM), Ernst Veen (directeur van Stichting De Nieuwe Kerk), de vrijwilligers van Amsterdam Tourist Assistance Service (ATAS), het Koninklijk Theater Carré en NV Stadsherstel Amsterdam.

Gastheren en –vrouwen heten u Welcome 2008 is op 10 april 2008 van start gegaan. Bij dit project zijn zeventig vrijwilligers betrokken, met name van het Gilde Amsterdam en ROC-studenten. Op strategische plekken zoals Stationsplein, Leidseplein en Muntplein waren zij met enthousiasme in weer-en-wind bezoekers behulpzaam in het vinden van hun weg in Amsterdam.