nieuws

Kantoorruimtes getransformeerd tot hotel

Hotel

Bijna een vijfde van de Nederlandse kantoorpanden staat leeg. Dat inspireerde creatieve omgevings-bouwer Paul Rinkels om één miljoen vierkante meter kantoorruimte te transformeren naar onder meer hotelfuncties.

Kantoorruimtes getransformeerd tot hotel

Rinkens is de ontwikkelaar van Qbic Hotels, het Townhouse Designhotel en het Designhotel la Bergère in Maastricht. ‘Ruim veertig procent van de leegstaande gebouwen is zo verouderd dat ze niet eens meer als kantoorgebouw te gebruiken zijn. Om de leegstand aan te pakken willen we die leegstaande ruimte de komende drie jaar transformeren tot moderne leefomgevingen.’

Volgens it concept werd het eerste Qbic Hotel in het WTC Amsterdam gerealiseerd. Het hotel heeft 55 kamers. De organisatie wil internationaal kwalitatief leidinggevend worden in het nieuwe ‘budget boutique’ marktsegment, waar het garant wil staan voor de ‘best basics’ en eigentijds design.

Het ombouwen van kantoorruimte resulteert overigens niet alleen in nieuwe hotels. Er moeten ook studentenwoningen komen, die het tekort aan kamers tegengaan.

Reageer op dit artikel