nieuws

Roken taboe in nieuwe Mövenpick

Hotel

Mövenpick Amsterdam City Centre is het eerste ketenhotel in Nederland dat volledig rookvrij wordt. Het hotel gaat eind augustus open.

Roken taboe in nieuwe Mövenpick

‘Onze gasten mogen alleen nog buiten roken’, zegt directeur Ron Bar-El. Mövenpick Amsterdam City Centre wordt gezien als het vlaggenschip van de nieuwe generatie ‘state of the art’-zakenhotels van het Zwitserse concern. Voor dit jaar staan zeven openingen op de agenda; twee binnen Europa (Amsterdam en Frankfürt) en vijf erbuiten, onder meer op het Thaise vakantie-eiland Phuket.Met een 100 procent rookverbod op zowel kamers als in de publieke ruimten, speelt Mövenpick in op de groeiende vraag in de zakenmarkt naar rookvrije accommodatie, aldus Bar-El. ‘Het hoofdkantoor heeft gezegd: met rokers houden we geen rekening meer.’

Helemaal recht in de leer is de keten overigens niet: in de bar van het nieuwe Mövenpick in Frankfürt kunnen gasten ongestoord een sigaret opsteken. ‘Maar dan ook alleen in de bar. De eigenaar van het pand (Mövenpick is alleen verantwoordelijk voor de exploitatie, het bezit geen gebouwen, red.) heeft die uitzondering bedongen.’

Van de ketenhotels heeft Mövenpick met de antirook-maatregel een voortrekkersrol. Met 408 kamers is het Mövenpick Amsterdam City Centre het eerste hotel van deze omvang dat volledig rookvrij is. Bar-El: ‘We hebben het uitgezocht. Er zijn wel een paar kleinschalige rookvrije hotels: Martenslane in Maastricht, Zandbergen in Amsterdam, Imperial, ook in Amsterdam, en De Palatijn in Alkmaar.’

Reageer op dit artikel