nieuws

SS niet verkocht op geplande datum

Hotel

Het toekomstig hotel en congrescentrum, cruiseschip ss Rotterdam, is nog niet verkocht. Dat is tegen de afspraak met het ministerie van VROM in. Daarin is vastgelegd dat het cruiseschip uiterlijk maandag 15 december voor 80 procent moet zijn verkocht.

SS niet verkocht op geplande datum

Woonbron-directeur Martien Kromwijk zegt eerst de verbouwing van het schip tot hotel en congrescentrum af te willen ronden. Dat meldt het AD. Dat moet in de loop van komend jaar gebeuren. Een noodgedwongen verkoop werkt volgens hem op dit moment alleen maar dumpprijzen van het schip, dat is getaxeerd op 200 miljoen euro, in de hand.

Teveel asbest

De corporatie is in opspraak geraakt door de aankoop en renovatie in het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. De oorspronkelijke investering van 6 miljoen euro is opgelopen tot circa 200 miljoen euro. De enorme kostenoverschrijding is deels veroorzaakt doordat het schip veel meer asbest bevatte dan gedacht.

Kerntaken

Minister Eberhard van der Laan (Wonen) vindt dat woningcorporaties zich niet moeten bezighouden met zaken die niets met hun kerntaken te maken hebben en noemde de aankoop van het cruiseschip onlangs nog onacceptabel. Zijn woordvoerder zegt dat er mogelijk vanavond toch nog ‘een oplossing’ wordt gepresenteerd voor de problemen rond het schip.