nieuws

Nieuwe hotels Holiday Inn en Holiday Inn Express geopend

Hotel

Op nog geen 100 meter afstand van de Amsterdam Arena, Heineken Music Hall en Ziggo Dome zijn deze week in het voormalige ABN-Amro gebouw Arena Towers twee hotels geopend. Het 4-sterren tellende Holiday Inn en 3-sterren broertje Holiday Inn Express zijn gehuisvest onder één dak en bieden ruimte aan respectievelijk 120 en 323 kamers.

Nieuwe hotels Holiday Inn en Holiday Inn Express geopend

De hotels zijn nummer 10 en 11 in de portefeuille van The Vincent Hotel Group. Dit Nederlandse hotelbedrijf opende de afgelopen twee jaar al zeven hotels onder de vlag van Holiday Inn Express en twee Hampton-by-Hilton Hotels. Het management van de hotels is in handen van Interstate Hotels & Resorts Europe.

Met dit nieuwe Holiday Inn introduceert IHG in Nederland, en daarmee voor het eerst buiten Groot Brittannië, de “Open Lobby”. Een aanpak, die volgens eigen zeggen de traditionele grootte van een klassieke lobby voorbij streeft.

De receptie, de lobby, het restaurant, de bar, de lounge en de business corner worden gecombineerd tot een open, samenhangende ruimte waarin gasten 24 uur per dag kunnen eten, drinken, werken en ontspannen. Daarnaast heeft het hotel ook een 24/7 To Go Cafe, waar, net als in de Open Lobby, Starbucks koffie wordt geserveerd. In het gehele hotel is gratis hi-speed WiFi. Het hotel huisvest bovendien in totaal 1000 m2 vergaderruimte, verdeeld over 11 zalen.

Het Holiday Inn Express is een “select service” formule, met beperkte faciliteiten. Ontbijt en hoge snelheid wifi internet zijn bij de kamerprijs inbegrepen, meldt het hotel. The Vincent Hotel Group is van plan in Nederland nog 10 tot 15 hotels van dezelfde formule te openen.

Bart van de Kamp, CEO van The Vincent Hotel Group stelt dat de Nederlandse markt behoefte heeft aan betaalbare hotels van internationale merken die hoge kwaliteit garanderen. ‘De komende jaren zullen wij Nederlandse en buitenlandse gasten blijven verrassen met een product en een prijs-kwaliteitsniveau die in Nederland nog te weinig wordt geboden’, aldus Van de Kamp.

Reageer op dit artikel