nieuws

Hilton Rotterdam: ‘Mario Ridder gaat onderscheidende stempel zetten

Hotel

Jan Rutgers, general manager van Hilton Rotterdam, verwacht dat Mario Ridder met zijn restaurant ‘Joelia, by Mario’ een onderscheidende stempel zal zetten op culinair Rotterdam. Gisteravond wist MissetHoreca.nl te melden dat tweesterrenchef Ridder per januari een restaurant gaat openen in het Rotterdamse hotel.

Hilton Rotterdam: ‘Mario Ridder gaat onderscheidende stempel zetten

‘Ik heb veel waardering en respect voor Mario Ridder, die zich als creatief sterrenchef heeft bewezen en als gedreven ondernemer nieuwe culinaire uitdagingen tot een succes weet te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat Hilton met “Joelia, by Mario” een onderscheidende stempel zal zetten op culinair Rotterdam’, aldus Jan Rutgers.

Simon Lazarus, Vice President Food & Beverage Hilton EMEA, zegt trots te zijn dat Ridder met zijn reputatie op het gebied van gastronomie zijn naam gaat verbinden aan Hilton Rotterdam. ‘Het is fantastisch dat Ridder zich voegt bij onze illustere chefs zoals Heinz Beck in Cavalieri Rome, Chris Galvin in Windows Park Lane Londen en Sidney Schutte van Librije’s Zusje in Waldorf Astoria Amsterdam’, aldus Lazarus.

Volgens Lazarus betekent deze samenwerking een nieuwe mijlpaal in de strategie van Hilton om op geselecteerde locaties met sterrenchefs samen te werken.

Het nieuwe restaurant, dat uit meerdere gedeeltes bestaat, is gesitueerd aan de kopse kant van het hotel en biedt uitzicht op zowel Weena, Coolsingel als Kruiskade. Met de toevoeging van dit gastronomisch restaurantconcept heeft Hilton Rotterdam volgens eigen zeggen alle smaken op het gebied van eten en drinken in huis, inclusief bar-restaurant Stadshal voor urban all day dining, high tea’s, banqueting en, vanaf november, een gloednieuwe cocktailbar met eigen ingang aan de Kruiskade. Voor Stadshal Bar & Restaurant is sinds juli 2014 chef-kok Stephan Groeneweg verantwoordelijk.

Ridder zelf, die donderdagavond de overgang tegenover MissetHoreca.nl bevestigde, zegt blij te zijn met deze kans. ‘Hier kan ik al mijn ambities kwijt. We blijven hetzelfde presteren, op het hoogste niveau en met de mooiste wijnen, maar in een andere setting. De cultuur rond gastronomisch eten is veranderd. Het moet sneller en dynamischer. Mensen willen op hotspots zitten. En het moet toegankelijk zijn. Daar spelen we op in met een gevarieerd culinair concept’, aldus Ridder.

De exploitatie van De Zwethheul blijft voorlopig in bezit van Ridder, die in Rotterdam ook al restaurant CEO Baas van het Vlees heeft. Joris Peters gaat volgens De Telegraaf De Zwethheul runnen en zal op termijn de zaak overnemen. Het pand van De Zwethheul is en blijft in bezit van Cees Wildschut.

Reageer op dit artikel