nieuws

Restaurantomzet The Park verdubbeld

Hotel

Het in juli 2014 gestarte restaurant The Park, inspired by Erik van Loo, heeft in het eerste half jaar voor een verdubbeling van de restaurantomzet gezorgd voor het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam.

Restaurantomzet The Park verdubbeld

General Manager Erik de Wit van het Bilderberg Parkhotel laat in Misset Extra Hotel van 5 december 2014 weten dat het effect van de introductie van een nieuw restaurantconcept en het inhuren van sterrenchef Erik van Loo nu al merkbaar is. ‘De restaurantomzet is verdubbeld.’

Acht ton

Het Parkhotel investeerde acht ton in vernieuwing van het restaurant en keuken. Van Loo is ingehuurd om voor The Park mee te denken over de menukaart, de recepturen, marketing en opmaak van de gerechten.

Buitenaf

Naast meer omzet bemerkt het management een verandering in het gastenpatroon. ‘Tachtig procent van onze gasten komt nu van buitenaf en twintig procent zijn hotelgasten. Dat was voorheen andersom.’

Reviews

De komst van tweesterrenchef Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) naar het Parkhotel bleef niet onopgemerkt. Kort na de opening in juli won The Park de Gouden Pollepel van het Algemeen Dagblad. De Wit vindt dat de positieve reviews hebben bijgedragen aan het succes. ‘We zijn er hier nog elke dag verbaasd over.’

Banqueting

Op donderdag, vrijdag en zaterdag zit The Park continue vol met 60 tot 70 couverts à la carte en ook de banquetingzalen zijn op die dagen goed gevuld. ‘In totaal hebben we op die dagen 130 tot 150 couverts.’

Nieuwe chef

De gm wijst verder op een kwaliteitsinjectie voor de banqueting dankzij de komst van Van Loo. Om de kwaliteit te bewaken is inmiddels een nieuwe chef aangesteld, Richard de Vries. Hij is voormalig sous-chef van Parkheuvel.

Hilton

Het Parkhotel is niet het enige hotel in Rotterdam dat haar restaurant aan een topchef koppelt. Hilton Rotterdam verwelkomt in februari 2015 Mario Ridder. Hij begint daar Joelia.
Het artikel in Misset Extra Hotel van 5 december 2014 gaat over hotels die topkoks in huis halen en het effect daarvan.

Reageer op dit artikel