nieuws

Airbnb gaat aanbieders controleren op veiligheidsvoorschriften

Hotel

Airbnb zet in de VS inspecteurs in om nieuwe aanbieders van particuliere logiesaccommodatie te controleren op veiligheidsvoorschriften zoals rook- en koolmonoxidetectie en nooduitgangen. De controledienst wordt ook in Europa ingevoerd.

Airbnb gaat aanbieders controleren op veiligheidsvoorschriften

In de Amerikaanse steden Portland en San Francisco heeft Airbnb deze controledienst operationeel. Voordat een aanbieder actief mag zijn op het platform van Airbnb, controleert een inspecteur de nodige veiligheidsvoorschriften, zoals rook- en koolmonoxidetectie, elektriciteitsvoorzieningen en nooduitgangen.

Dat laat Nathan Blecharczyk, een van de oprichters van Airbnb, weten in een interview in Sprout. Volgens Blecharczyk wordt deze controledienst uitgerold in de rest van de VS en daarna in Europa.

In ons land is vanuit de hotellerie een veelgehoorde klacht dat logiesaanbieders op Airbnb zich niet hoeven te houden aan de regels waarmee hotels wel te maken hebben. Een gelijk speelveld is vanuit de hotellerie altijd de wens geweest ten aanzien van Airbnb. Als deze dienst in Nederland van kracht is, lijkt Airbnb dit argument opzij te hebben geschoven.

In hetzelfde interview zegt Blecharczyk verder dat Airbnb meer wil samenwerken met andere partijen uit de deeleconomie. ‘We gaan de samenwerking aan met een carpoolplatform, eer komt een optie om een diner bij je gastheer te boeken, we kijken naar de mogelijkheden voor de bezorging van eten en onderzoeken of we het aanbod van andere vervoersdiensten aan ons platform kunnen verbinden’, aldus de topman in het decembernummer van Sprout.

Reageer op dit artikel