nieuws

Landal Greenparks verkocht door moedermaatschappij

Hotel 5916

Landal GreenParks is verkocht en krijgt een nieuwe eigenaar. Het moederbedrijf Wyndham Worldwide heeft vandaag overeenstemming bereikt met Platinum Equity over de overname van de volledige Europese divisie.

Landal Greenparks verkocht door moedermaatschappij

Wyndham Worldwide heeft Landal GreenParks verkocht aan Platinum Equity. Daarnaast heeft het Amerikaanse moederbedrijf ook de merken als Novasol, Hoseasons, cottages.com en James Villa Holidays overgedaan aan Platinum Equity. Eveneens uit de Verenigde Staten. Het Amerikaanse investeringsfonds heeft met belangen in meerdere ondernemingen. De transactie met Wyndham zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond worden.

Lees ook: Horeca Top 100 2017: Landal Greenparks op 4

Landal Greenparks verkocht: ‘beste route voorwaarts bepalenLandal Greenparks verkocht

Wyndham Worldwide kondigde in augustus 2017 aan zich in twee aparte ondernemingen te splitsen. Daarbij zijn strategische opties verkend voor overname van de Europese divisie. Het directie- en managementteam van Landal GreenParks is de afgelopen maanden intensief betrokken geweest om samen met Wyndham de beste route voorwaarts te bepalen.

Lees ook: Landal investeert 300 miljoen euro in parken

‘Kracht van het merk’

‘Met Landal GreenParks en de andere bedrijven van de Europese divisie van Wyndham, voegt Platinum een aantal prachtige merken toe aan haar portfolio van ondernemingen. Juist de kracht van ons merk, de sterke focus op onze gasten en onze strategische plannen waren voor Platinum een belangrijke redenen om Landal te willen overnemen,’ aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Lees ook: La Quinta overgenomen door Wyndham

Reageer op dit artikel