nieuws

Weeshuis Gouda wordt luxe boutiquehotel

Hotel 803

In het historische centrum van Gouda komt een luxe boutiquehotel in een voormalig weeshuis. Midden in het Cultureel Kwartier van de stad komen er twintig suites en een restaurant in het voormalige weeshuis uit de zestiende eeuw. 

Weeshuis Gouda wordt luxe boutiquehotel

Een complete metamorfose van rustend cultureel erfgoed naar een dynamische, luxe ontmoetingsplek met een combinatie van charme en chique. Meerdere gerenommeerde partijen bundelden hun krachten om het nieuwe boutiquehotel in de binnenstad van Gouda te realiseren. WSHS zoals de naam luid, moet eind 2019 haar deuren openen voor gasten.

Naast de twintig suites komt in de regentenkamer een fine dining-restaurant met een lokaal geïnspireerde keuken. Aan de overzijde van de middeleeuwse binnenplaats komen een foodbar, een wijn & cocktailbar en faciliteiten voor internationale conferenties en bijzondere ontvangsten zoals bruiloften.

Plek voor boutiquehotel

Boutiquehotel GoudaLennart en Sharon van Gastel, initiatiefnemers van het nieuwe Weeshuis: ‘Gouda is in de hele wereld bekend door de kaas, stroopwafels, plateel en de Goudse glazen van de Sint-Janskerk. Gouda is een wereldmerk. We hopen na de opening een bijdrage te leveren aan de profilering van het Groene Hart en in bijzonder het romantische Gouda als veelzijdige toeristische bestemming voor jong en oud.’

Culinair adviseur Robert Kranenborg

In de regentenkamer komt een een fine dining restaurant. Het rijke achterland van Gouda biedt alle mogelijkheden voor de keuken om zich lokaal te laten inspireren. Voor de ontwikkeling van de culinaire concepten wordt samengewerkt met Robert Kranenborg, die als extern culinair adviseur en coach nauw betrokken is.

Initiatiefnemers en partners

Lennart en Sharon van Gastel zijn verantwoordelijk voor dit horecaproject. Beiden zijn ervaren ondernemers en lokaal bekend van het Museumcafé en de LF Gouda, waarmee zij in 2016 genomineerd werden voor de Nationale Design Award. Het weeshuis waarin het boutiquehotel eind dit jaar moet openen, stamt uit de 16e eeuw. In 1948 werd het weeshuis opgeheven. Van 1973 tot 2014 was in een deel van het pand de centrale vestiging van de openbare bibliotheek Gouda gevestigd.

Reageer op dit artikel